Cigarrer till midsommar

Cigarrer till midsommarMidsommar är en högtid som passar utmärkt för lite cigarrnjutande. Ofta har du tid över för att faktiskt i lugn och ro avnjuta en cigarr. Dessutom är man ofta omringad av nära och kära att dela upplevelsen med. Är du ny inom cigarr-hobbyn så är det lätt att känna sig lite vilsen, vi har därför staplat upp lite saker som kan vara bra att tänka på inför högtiden.

 

 

  • Tänk på att beställa i tid då trycket ofta är högt under juni. Leveranstiden kan vara något längre och saker kan ta slut i lager.
  • Välj gärna en större cigarr då midsommar kan bjuda på ett sällsynt bra tillfälle då man har gott om tid att avnjuta en lite störe modell.
  • Ska du bjuda på cigarrer så tänk på att alla kanske inte är så insatta, för dessa så passar en mindre cigarr bättre. Det är ofta inte heller någon idé att lägga för mycket pengar på bjudcigarrerna då en ovan cigarrnjutare har svårare att känna alla smaker.
  • Om du har en fin cigarr så avnjut den innan festen blivit för blöt. En idé kan vara att köpa en cigarr att avnjuta under dagen och en billigare att ta på kvällen.
  • Glöm inte tillbehören, kanske behövs någon extra snoppare och tändare.

Vilka cigarrer passar till midsommar?

Det är egentligen en omöjlig fråga att svara på, vad som är en god cigarr är helt upp till varje persons tycke och smak. Men vi ska ändå ge oss på några förslag på cigarrer som kan passa lite extra bra. Det är dock viktigt att ha med sig att det aldrig kan bli fel, oavsett vad du väljer. Fyll gärna på med era favoriter i kommentarerna nedan.

H.Upmann Half Corona - En riktig storsäljare som funkar mycket bra till både nybörjare och proffs. Vi har hittills inte träffat någon som inte tycker om denna cigarr. Det lilla formatet gör att nybörjare och nikotinkänsliga inte får känningar. Har man inte mycket tid eller har annat att göra så passar denna utmärkt.

Partagás Lusitanias - Anses av många vara en av de absolut bästa cigarrerna på marknaden. Den har ett gediget format med en röktid på c:a 100 minuter vilket känns ganska lagom för en midsommar afton. Med sin mediumkropp och fina smaker så trollbinder den de flesta. En absolut nybörjare kanske ska börja med ett något mindre format dock.

Partagás Serie D No. 4 - En riktig klassiker som anses vara en av de bästa Robusto-cigarrerna i världen. Den har en medium-kropp och smaker som får de flesta gomsegel att fladdra lite extra. Cigarren ger c:a 60 minuters njutning och passar således bra om man inte har så stora luckor i programmet.

Romeo y Julieta Churchills - En bastant cigarr som passar bra om man har gott om tid att sitta ner med sina vänner och famlj och snacka om livet. Formatet är en klassiker och påminner om de cigarrer som man ofta såg hänga i mungipan på Winston Churchill.

CAO Flathead Big Block -  En fullständigt gigantisk cigarr som dessutom är box pressed (alltså fyrkantig). Förutom att detta är en mycket god cigarr så blir den ett garanterat samtalsämne. Passar dig som är oceaner av tid då det tar runt 3 timmar att avnjuta denna pinne. 

Cucaracha Picadillo (Maduro) - Behändigt format som tar runt halvtimmen att röka. Inga kraftfulla smaker utan kroppen går mer åt det milda hållet. Denna cigarr passar perfekt som bjudcigarr då den i princip passar alla och dessutom har ett svårslaget pris. En av våra billigaste cigarrer med mycket smak per krona.

Jose L. Piedra (oavsett format) - Vill man ha Kubansk men billigt så är Jose L. Piedra ett naturligt val. Denna short filler har fina mjuka smaker som inte lär störa någon och kommer till ett mycket förmånligt pris. 

Cohiba Siglo VI - Midsommar är trots allt en högtid, och för högtider är det svårt att inte nämna Cohiba. Detta märke är ett av marknadens mest exklusiva. Ett kubanskt märke som från början var till endast för Fidel Castro men som nu kommit hela världen till gagn. Siglo VI är det största formatet i märket mest framgångsrika serie. Vill du slå på stort och sitta puffandes på en riktigt fin cigarr så kan detta vara rätt för dig.

Det finns, som sagt, hur många cigarrer som helst som passar till nyår så vi har bara tagit några ur högen. Vill du leka runt lite själv så kan vi varmt rekomendera vår cigarrguide där du själv kan välja vilka kriterier du tycker är viktiga och få förslag baserat på det.

BESÖK VÅR CIGARRGUIDE NU

Produkter

Handla

Information