CAO Flathead Big Block lösplugg CAO Flathead Big Block Låda

CAO Flathead Big Block

CAO Flathead Big Block 770 är det största syskonet i Flathead-familjen, detta är en riktig bjässe till cigarr och håller dig sysselsatt i cirka tre timmar. Precis som övriga familjemedlemmar är den fullpackad av smaker och dessa är förpackade i en synnerligen trevlig konstruktion. Flathead är en av CAOs absolut mest omtyckta cigarrer men även utanför själva märket CAO så anses detta vara en av de bästa cigarrerna bland de riktigt stora formaten.

Konstruktion – CAO Flathead Big Block 770

Det man först möts av är hur stor denna cigar är med sina nästan två decimeter och gördelstorlek om 70, när chocken har lagts sig så börjar det vattnas i munnen över det riktigt mörka härliga maduro-täckbladet. Bladet är rikt på olja och utan större ådror, man riktigt ser att bladet är packat av smaker redan innan man tänt cigarren. Cigarren har en bra vikt och ligger riktigt bra i handen, den känns lite annorlunda på grund av sin fyrkantiga form (box pressed). Draget går åt det lättare hållet och glödlinjen går fint genom rökningen, det är sällsynt att man behöver göra någon korrigering. Precis som namnet antyder så är huvan, på cigarrens huvud, väldigt platt och det kan därför vara en bra idé att använda cigarrborr istället för traditionell giljotin när man snoppar cigarren.

Smaker – CAO Flathead Big Block 770

Denna cigarr har en full kropp och alltså mycket intensiva smaker, detta tillsammans med det stora formatet (och därmed röktiden) gör att man bör ha en god dryck till hands samt gott om tid. De första smakerna man möts av är främst en tung jordighet tillsammans med en söt chokladsmak. Efter en stunds rökning så träder rika smaker av läder och svartpeppar samtidigt som sötman avtar något. Jordigheten ligger kvar vilket gör att det uppstår en riktigt fin blandning mellan dne och de nya läder- och pepparsmakerna. Komplexiteten är inte så hög, utan det är mestadels samma smaker som, mer eller mindre, leker runt genom hela rökningen. De smaker som finns är dock mycket robusta och tydliga. Som storasyskon så visar verkligen Big Block vem som bestämmer. Är du inte sugen på en så stor cigarr så rekommenderar vi CAO Flathead Camshaft som ligger nära smakmässigt men tar avsevärt kortare tid att avnjuta.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information