VegaFina Nicaragua Gran Toro lösplugg VegaFina Nicaragua Gran Toro låda

VegaFina Nicaragua Gran Toro

VegaFina Nicaragua Gran Toro är en Nicaraguansk godsak som är gjord av premiumtobak från landets finaste gårdar. Den ger en uppsjö av smaker med en lagom stor komplexitet som gör den till ett mycket intressant vardagscigarr. Passar också bra för nybörjare som vill försöka hitta fler smaker i en cigarr samtidigt som man vill lära sig mer om komplexiteten och känna när smaker kommer och går. Allt detta i en cigarr med fullt godkänd konstruktion och ett mycket bra pris.

Konstruktion – VegaFina Nicaragua Gran Toro

Denna cigarr ser verkligen fin ut när man lyfter upp den. Täckbladet har väldigt få skönhetsfläckar, inga stora ådror som stör utseendet eller glöden och en fin blank yta. Draget är mycket bra och börjar väldigt lätt för att sedan bli något trögare, men utan att bli för trögt så att man får kämpa för att få fram smakerna. Glödlinjen går hyfsat jämnt även om det blir lite ojämnt ibland, men det är ovanligt att man skulle behöva göra någon korrigering utan det brukar cigarren klara fint själv.

Smaker – VegaFina Nicaragua Gran Toro

Direkt från start så bjuds det på jordiga smaker som senare får sällskap av lite lätta toner av körsbär och/eller torkad frukt. Man kan även hitta en viss kryddighet och ren tobakssmak Smakerna är tydliga och ganska kraftfulla men komplexiteten är ganska neutral. Under andra tredjedelen så blir cigarren något mildare i smakerna och en viss sötma tillträder. Det introduceras även en viss träsmak samtidigt som kryddigheten tar ett steg tillbaka. Under sista tredjedelen försvinner mycket av sötman och en mild pepparsmak tillsammans med tobakssmaken ligger kvar. Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information