Tektor Sampo Tektor Sampo låda

Tektor Sampo

Tektor Sampo är något så unikt som en svensk cigarr där även tobaken är odlad i Sverige, närmare bestämt på Gotland. Cigarrerna görs i mycket små upplagor och det är ett gediget handarbete för varje enskild pinne. Tektor Sampo ger en mild smakprofil med riklig tjock rök. Komplexiteten är låg och smakerna fina.

Konstruktion – Tektor Sampo

Cigarren har ett ljusbrunt täckblad men en lätt grön nyans, det finns endast små ådror och sömmen syns knappt där den går runt cigarren. Utseendet ger en lätt rustik känsla. Cigarren känns jämnt packad över hela dess längd och ett drag innan man har tänt den avslöjar toner av gräs och örter. Draget ligger runt medel, alltså där man förväntar sig. Glödlinjen går för det mesta rakt utan större behov av manuell justering.

Smaker – Tektor Sampo

De främsta smakerna är de av trä, blött gräs och lite örtiga inslag som påminner om te. Smakerna är subtila och hela upplevelsen känns väldigt lätt och elegant. Här finns ingen strävhet utan allt känns balanserat och mjukt. När man kommit en bit in så träder en lättare fruktig sötma in. Röken är riklig och tjock vilket underlättar för smakerna att rulla runt i munnen. Det är i stort sett samma smaker från början till slut, vilket gör att cigarren inte kräver din fulla uppmärksamhet hela tiden.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information