Tektor Petit Corona lösplugg Tektor Petit Corona låda öppen Tektor Petit Corona låda

Tektor Petit Corona

Tektor Petit Corona är något så unikt som en cigarr med blad som odlats i Sverige, närmare bestämt på Gotland. Det svenska märket Tektor har bland annat blivit omnämnda i den välansedda tidsskriften ”Cigarr Journal” där just denna cigarr fick höga betyg, bland annat över 90 av 100.

Konstruktion – Tektor Petit Corona

Täckbladet har en ljusbrun färg och känns mycket lent då det saknar större ådror och sömmen sitter nästan osynligt på plats. Cigarren känns välpackad och åt det lite hårdare hållet. Vid kalldrag så hittar man toner av hö och en lätt sötma. Draget ligger där man kan förvänta sig och glödlinjen håller sig rak utan större behov av justering.

Smaker – Tektor Petit Corona

Det hela börjar med en lätt träsmak, i bakgrunden hittar man även en lätt sötma. Troligen samma som man kunde utröna vid kalldraget. Under cigarrens andra del så ligger tidigare smaker kvar men profilen blir mer kryddig. Kryddigheten påminner om chili som både är stark och söt samtidigt. Som kontrast till detta finns också en liten bitterhet. Balansen känns väl avvägd. Rökproduktionen är lite under medel, men tilltar då och då. Cigarrens sista del bjuder i stort 75sett på samma smaker som tidigare, dock går kryddigheten ner vilket ger en mer mild och krämig framtoning.



Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information