Port of Gothenburg Fransisco lösplugg Port of Gothenburg Fransisco låda Port of Gothenburg Fransisco låda öppen

Port of Gothenburg Classic Selection Fransisco

Port of Gothenburg är något så ovanligt som ett helt nytt svenskt cigarrmärke. Tillverkningen sker på Dominkanska Republiken men själva företaget är alltså svenskt och huserar I Göteborg. Deras första serie har de döpt till Classic Selection och består än så länge av Fransisco och en Robusto. Dessa är limiterade utgåvor vilket betyder att man kommer tillverka tills de specifika bladen är slut, sedan gör man något nytt. Cigarrerna har gjorts på vällagrade blad där man inte stressat med processen utan låtit den ta sin tid. Något som är ganska ovanligt idag när efterfrågan ofta är större än tillgången. Smakerna är kraftfulla och från vad vi hittills har kunnat känna så bör de må mycket bra av lagring.

Konstruktion – Port of Gothenburg Classic Selection Fransisco

Även om märket är nytt så märks det att det är en rutinerad fabrik som tillverkar dem. Cigarrerna är välrullade och känns kompakta men inte för hårda. Täckbladet har inga stora sömmar och huvan sitter på med hög precission. Täckbladet har en slät och lätt oljig yta, inga stora ådror förstör intrycket och skönhetsfläckarna lyser med sin frånvaro. Draget är åt det trögare hållet men absolut inte så att den känns pluggad, utan det ligger helt inom området där det ska ligga. Glödlinjen håller sig rak och det finns sällan behov av manuell korrigering. Rökproduktionen är riktigt bra och ger både en tjock känsla och för med sig smakerna på ett bra sätt.

Smaker – Port of Gothenburg Classic Selection Fransisco

Själva basen för smakerna i denna cigarr är främst choklad och kaffe. Till skillnad från sitt syskon, Robuston, så är smakerna här något mer subtila och eleganta. Det är bland annat här det märks att cigarrerna är gjorda på olika skördar (men samma blend). Eftersmaken bär på en ganska hög sötma och den håller i sig länge. Utöver basnoterna så hittar man en lätt kryddighet som tenderar att tillta under rökningens gång. Som accenter ligger smaker av trä och frukt. Under andra hälften ligger smakerna kvar men toner av trä tilltar och smak av ren tobak träder också fram.



Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information