Hoyo de Monterrey Le Hoyo du Prince Lösplugg Hoyo de Monterrey Le Hoyo du Prince låda

Hoyo de Monterrey Hoyo Du Prince

Med Hoyo Du Prince så har huset Hoyo de Monterrey hittat precis rätt blend för just denna typ av vitolas. Detta är något som inte är helt enkelt och ej bör underskattas. Denna cigarr är också ett exempel på att man inte ska döma boken efter dess omslag, eller cigarren efter dess täckblad som i detta fall. Den ser inte dålig ut men passar ej heller in i toppskiktet gällande utseendet. Detta kompenserar den dock med råge genom sin gedigna smak som ligger med en kropp runt medium. En intressant och lite överraskande cigarr som man bör ha några av i sin humidor. Den mår bra av att lagras men bör inte lagras för länge. Runt 9 år så når den ofta sin topp men går att avnjuta mycket tidigare än så utan att man förlorar speciellt mycket av upplevelsen. Bra för den som har ett trytande tålamod således.

Konstruktion - Hoyo de Monterrey Hoyo Du Prince

Som tidigare nämnts så vinner denna cigarr inga skönhetspriser, utan att för den sakens skull vara direkt ful eller dåligt konstruerad. Täckbladet är härligt oljigt och doftar lätt av sötma. Den är inte stenhårt packad utan har en viss flex när man trycker på den. Ett bloss innan man tänt den avslöjar att draget är så gott som perfekt. Du får också en smörig smak på läpparna som påminner om barndomsåren då din mamma lät dig slicka rent skålen efter att hon blandat ihop en kaksmet.

Smaker - Hoyo de Monterrey Hoyo Du Prince

Efter att man tänt upp sin Hoyo Du Prince så slås man direkt av den riktigt tjocka röken, det känns nästan som att röken är så tjock att den knappt orkar lyfta mot himlen. Den fina oljan i tobaken lyckas ovanligt bra med att hålla rätt fuktighetsnivå och klimat i just denna cigarr av någon anledning. På paletten hittas en krämig smak av tjock grädde och en rejäl dos socker. Man känner också smak av kvalitetstobak i bakgrunden men gräddsmaken gör att den inte blir påträngande utan istället blandar sig perfekt på tungan. Efter ett tag kommer också lätta smaker av flora. Dessa ger sedan plats åt lite rikare toner av läder och gräs, som sedan ligger kvar i bakgrunden under i princip hela rökningen.

Ungefär halvvägs visar cigarren upp en fortsatt mycket fin balans mellan smakerna av silkeslen gräddighet, fin tobak och en sötma som nu börjar likna den i russin. Det är värt att stanna upp och ge denna cigarr den uppmärksamhet den förtjänar.

Mot slutet så blir cigarrens kropp något fullare, men utan någon som helst bitterhet vilket annars kan vara vanligt. Smaken av grädde går tillbaka och ger istället plats åt mocha kaffe som nu blandar sig med den bakomliggande aromen av förstklassig kubansk tobak. Mot det absoluta slutet uppstår en viss bitterhet, inget överväldigande men den finns där. Detta är ett tecken på att det är dags att lägga ifrån sig cigarren, hur tråkigt det än må kännas.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Genast söta, fina tobakstoner. Gräs. Tunn rök. Lätt pepparsmak i svalget. Lite läder. Det är ett s*** motstånd när man drar på cigarren.

Efter ett kort tag blir röken tjockare och ungefär ⅓ in tilltar sötman och blir marsipanaktig. Även lädersmaken tilltar. Pepparn övergår en stund i en liten bitterhet. En Guinness eller svart kaffe till hade suttit f*** nu.

Halvvägs gör cigarren ett tvärt kast och smakerna blir lättare igen. Bitterheten försvinner, sötman tar över smakpaletten - som att nå mandelmassan i semlan. Oj oj, vad g** den blev nu!

På slutet återkommer bitterheten som en smakprick i mitten, med mandelmassa runt om. Det kanske inte låter så gott, men det blir faktiskt en i********* smakkombination. Jag kan bara beskriva smaken som att röka en mozartkula, med en liten, liten bit bittermandel i mitten. Råkade inhalera lite rök på slutet och fick då åter smak av nymald peppar och torrt gräs.

Cigarren slutar ungefär i samma stil som den började.

Fingrarna luktar olja och tobak efteråt.

Röktid 45-50 minuter"
Produkter

Handla

Information