Buena Vista Araperique Short Robusto lösplugg Buena Vista Araperique Short Robusto ask öppen Buena Vista Araperique Short Robusto ask

Buena Vista Araperique Short Robusto

Buena Vista Araperique har gjort sig känd för att vara en serie cigarrer som skiljer sig lite från mängden. Detta beror på att tobak som används i cigarren annars oftast används för piptobak. Man har också lagrat tobaken i whiskyfat under högt tryck i minst ett år för att få fram den speciella karaktären. Cigarren ger en låg komplexitet med en unik smakprofil.

Konstruktion – Buena Vista Araperique Short Robusto

Till skillnad från sin storebror ”Toro” så är detta ett mycket mindre format, en kort men tjock cigarr som ger en röktid runt 40 minuter. Detta är alltså ett format för de stunder då du inte vill eller kan sitta och puffa i flera timmar. Cigarrens täckblad är mellanbrunt till färgen och har inga större ådror. Sömmarna sitter tätt och är knappt synliga. Den anspråkslösa gördeln passar in med täckbladets färg och ger ett enkel och elegant utseende. Draget ligger runt medel och håller sig där genom hela rökningen. Glödlinjen håller sig hyfsat rak och ger sällan behov av någon manuell justering.

Smaker – Buena Vista Araperique Short Robusto

Det är som sagt en ganska unik smakupplevelse på grund av den tobak som använts och hur den har lagrats. Komplexiteten är låg, så det är inga stora skiftningar i smakerna genom cigarrens röktid. De smaker som produceras har dock flera lager som balanserar mellan varandra. Främst hittar man rostat kaffe och en lättare sötma tillsammans med fruktiga toner och små inslag av kanel. Föga förvånande påminner aromen om den som man hittar hos en nytänd pipa.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information