Aging Room M356 Paco (Presto) Lösplugg Aging Room M356 Paco låda

Aging Room M356 Paco (Presto)

Aging Room M356 (small batch) är en linje där produktionsvolymerna är mindre än normalt. Anledningen är att det helt enkelt inte finns tillräckligt med bra tobaksblad som passerar testerna för att få användas till denna linje av cigarrer. Vi pratar alltså riktigt hög kvalité här, fast till ett synnerligen humant pris. M356-linjen badar i priser och utmärkelser och vi är inte förvånade. Cigarren har massvis med smak och kryddigheten tillsammans med det nätta formatet har gjort den till lite av en favorit under det kallare halvåret. Värt att notera är att Paco ibland också kallas Presto.

Konstruktion – Aging Room M356 Paco (Presto)

Paco kommer som en intressant liten Robusto med ett attraktivt chokladbrunt täckblad. Färgen har en mycket intressant färg som inte känns för mörk och inte för ljus, ser riktigt fint ut. Gördeln är vackert graverad med en blanding av traditionell och modern look. Doften från en otänd Paco påminner om sötma, ladugård och nötighet. Cigarren är välpackad utan några mjukare partier. Detta blir också tydligt när man tänt den då glödlinjen går som ett streck genom hela rökningen. Om man tar några drag innan man tänt den så hittar man toner av frukt och nötter.

Smaker - Aging Room M356 Paco (Presto)

Redan från början så bjuds man på en uppsjö av komplexa smaker, Pacon går ut på knock med peppriga, läderaktiga och jordiga smaker. Rökutvecklingen är kraftfull och draget är perfekt, här finns det således mycket att glädjas över. Efter ett tag kommer det sötare toner som blandas med samma smaker som innan fast med en grund av trä. Kroppen på cigarren känns runt medium men smakerna är mycket tydliga. Under rökningens gång så uppkommer inte så många nya smaker utan det handlar mest om vilka smaker som står i förgrunden och vilka som ligger som accenter. De tycks rotera runt en del vilket bidrar till en fin komplexitet ändra fram tills att det är dags att lägga ifrån sig denna fina pinne.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information