Brev från Bernt - Furia Alecto

Kära Beatrice,

Idag befinner jag mig åter i Düsseldorf. Solen skiner och Rehn ligger spegelblank vid Golzheim. 

Då jag lyckligtvis spatserade förbi en cigarrmånglare på min väg ned mot vattnet, passade jag på att inskaffa några Furia. Väl på plats i parken kände jag suget att sätta fjutt på en Alectro.

Furior är lite roliga då de kommer med en rosett av garn istället för en klassisk gördel. Man får känslan av att få en liten, liten present, vilket givetvis är trevligt.

Cigarren brakar igång i full fart. Ingen invänjning eller uppvärmning. Fullt blås, bara. 

Kryddighet i kombination med ek och blommig beska drar osökt tankarna till en India Pale Ale. Därtill finns fuktig jord och kaffe. Svartpeppar som lägger sig som en cirkel runt munnens väggar, där den vanligen lägger sig bak i svalget. Mycket färska kryddor och kakao.

Tyvärr hade jag inget att dricka till hands. Inte ens ett glas vatten. Fast helst hade jag haft en pint len, krämig engelsk ale att runda av smakerna eftersom cigarren ger ifrån sig ganska spetsiga smaker under första halvan. Sen rundas smakerna av ungefär halvvägs.

Kryddorna ligger kvar, beskan retirerar en aning och kokos träder in på banan.

Överlag en väldigt trevlig liten rubusto och jag ser fram emot att stifta bekantskap med de något större varianterna från Furia, som säkert ger en större smakutvekling.

Jag får berätta mer när jag kommer hem. Glöm inte släppa ut katten.

Din nu och för alltid,
Bernt Westerman

KÖP PERDOMO FURIA ALECTO HÄR

Produkter

Handla

Information