Brev från Bernt - Camacho Criollo Machitos

Bäste revisor Carlgren,

Tack för att ni löste mitt lilla bokföringsdilemma. Jag hade faktiskt ingen aning om att ni ekonominissar kunde besitta sådan kreativitet och uppfinningsrikedom. 

Som tack medskickas ett par Camacho Criollo Machitos. Ni kanske tycker formatet känns litet och snålt, men låt er inte luras. Det här är en potent pinne och jag vet att ni, liksom jag, blir något mör i knäna av allt för stort nikotindrag. Därför valde jag det mindre formatet istället för robuston, vilken jag tror skulle bli er övermäktig.

Det här är en intressant tobaksrulle. Redan efter ett par puffar bjuds man en intensiv pepparsymfoni i svalget. Till och med saliven känns lite pirrig och det formligen fladdrar i näsborrarna vid retrohalering - som att andas ut en näve fruktflugor.

Men under all peppar hittar man även sötma, sälta, läder, örter, blåstång, beska och motorolja. Ja, den här lilla rackaren skulle passa bra i smörjgropen hos nån blåställsprydd fordonsgynekolog. 

Inget illa menat så, bara att smaken är mer grov än sofistikerad. Det är bra tryck. Raka rör för den som inte bryr sig så mycket om de senaste hälsorönen. Gynnsamt för basrösten. Etcetera.

Man ska dock inte låta sig avskräckas av den initiala peppar-bonanzan, den här cigarren bjuder på så mycket mer om man ger den lite tid och tålamod.

Trevlig rök som är tjock men lätt och ger en viss gräddighet efter ungefär en tredjedel, vilket rundar av pepparn och då blir cigarren lite mer medgörlig. Notera att röken från cigarren är ljust blå, medan röken vid utblås är vit.

Mot andra halvan drar pepparn sig tillbaka och blottlägger beskan, vilket tillsammans med den tilltagande honungssötman ger smak av starkt svart te, samt murket trä och kokos. (Ja, det låter galet, men så är det!) Cigarren går gärna lite väl varm på sluter, vilket göder beskan.

Återigen stort tack och vi ses torsdagen efter nästa - jag är fortfarande fast i Düsseldorf.

Med god marginal och lönsamma hälsningar,
Bernt Westerman

KÖP CAMACHO CRIOLLO MACHITOS HÄR!

 

Produkter

Handla

Information