Cigarrer som julklapp

Att köpa cigarr som julklapp är ingen dum idé, även om det kan kännas komplicerat så är det faktiskt väldigt enkelt. Det är nämligen som så att det kan inte bli fel. Cigarrer är, precis som andra njutningsämnen (som vin, whiskey, öl, kaffe, choklad, m.m.) en hobby driven av passion. Utövaren vill högst troligt prova så mycket som möjligt så om denne får en cigarr som inte provats innan ses det som mycket positivt. Men även om det är en cigarr som man rökt innan så är det alltid bra att röka den igen då ens egen palett (förmåga att hitta smaker) hela tiden utvecklas. Så hur man än vänder och vrider på det så kan det alltså inte bli fel.

Om man ändå vill koka ner det till synes oändliga antalet cigarrer lite så kan man alltid försöka luska ut vilket land som den tilltänkte julklappsmottagaren föredrar, de vanligaste regionerna är Kuba, Nicaragua och Dominikanska Republiken.

Ett annat sätt för att försöka tratta ner sig är att använda vår cigarrguide, med denna kan du själv experimentera med sökningar för att på så sätt få relevanta förslag baserat på de förutsättningar du givit. Känner du dig ändå osäker så skriv en rad till vår kundtjänst så kommer de lotsa dig fram till en bra lösning.

Att tänka på när du köper cigarrer är att de ska förvaras på rätt sätt, det viktigaste är att fuktighetsnivån är korrekt. Den bör ligga på 65-75 % relativ fuktighetsnivå. Det är inga problem att köpa cigarrerna en vecka innan jul då vi levererar alla våra cigarrer i tätslutande påsar som lätt klarar en vecka utan att cigarrerna torkar ut. Vill du vara ute i ännu godare tid så rekommenderar vi en så kallad humidorpåse, detta är en påse i vilken du lägger cigarrerna. De klarar sig då upp till tre månader i perfekt kondition för att genast avnjutas. Dessa påsar är en billig försäkring för att hålla cigarren vid god vigör fram till julafton. Tänk också på att cigarrer trivs bäst när det är svalt.

Det finns dock något annat som också är mycket uppskattat av cigarrökare och det är tillbehören. Det är dessutom något som man som cigarrökare själv kanske inte alltid unnar sig utan man kör på med det man har och lägger pengarna på att prova nya cigarrer istället. Det är därför en ypperlig julklapp att ge bort. De vanligaste tillbehören är snoppare (som man klipper cigarren med) och tändare, men det finns även exempelvis fodral och askfat. Vid köp att ett tillbehör så behöver man ju inte heller bekymra sig för hantering och lagring fram till julafton.

Lycka till med ditt köp och tveka inte att höra av dig om du är osäker.

/Daniel med vänner

Produkter

Handla

Information