Magnum 46 är en av de mest populära cigarrerna från märket H. Upmann och har en mycket bra lagringspotential. Det är en cigarr som många vill ha i sin humidor, glömmer man bort att man har den och låter den ligga några år så blir man desto gladare när man väl tar fram den. Det där med att glömma bort är något som Magnum 46 har fått stå ut med, den verkar gå många förbi och trots att det är en fantastisk cigarr så har den inte fått samma uppmärksamhet som exempelvis Punch Double Coronas, Romeo y Julieta Churchill med flera. Sedan 2003 har den blivit betygsatt två gånger av Cigar Aficionado, båda gångerna fick den respektabla 92 poäng vilket är riktigt bra. Med sina 143 mm i längd och gördelstorlek om 46 så ger denna cigarr ifrån sig härliga smaker av positiv dekadens. Om man inte lagrar Magnum 46 så har den en full kropp med skarpa smaker, låter man den ligga några år så blir den mer krämig med espressokaraktär. Allt detta till ett mycket bra pris, denna cigarr ligger i de lägre prisregionerna för att vara en habanos.
Konstruktion - H. Upmann Magnum 46
Det första man slås av är hur otroligt vacker färgen är på täckbladen, en nyans av chokladbrunt som på något sätt är helt rätt för denna cigarr. Täckbladen är också oljigt och ser helt enkelt riktigt inbjudande ut. Gällande ådror i bladet så finns det några små sådana, men inget man tänker på då man är fullt upptagen med att insupa den fantastiska färgen.
Draget är mycket fint men kan på ett fåtal exemplar vara lite åt det trögare hållet. Trippelhuvan är ditsatt med hög precision, detta är helt enkelt en mycket välkonstruerad cigarr. Speciellt med tanke på det låga priset.
Smaker - H. Upmann Magnum 46
Cigarren hälsar dig välkommen med mycket lena smaker, kroppen är mild och eftersmaken ligger kvar lagom till nästa drag. Hela första tredjedelen är krämig och mild, den levererar smaker av kryddor, ekträ, färskt gräs och grahamsmjöl. Mot slutet av första tredjedelen så ger cigarren ifrån sig en sötma med toner av en apelsins syrlighet.
Den andra tredjedelen fortsätter med samma smaker och går sedan mot smak av kaffe och vanilj, fortfarande är smakerna krämiga och lena. Mot mitten av cigarren får den tidigare smakpaletten sällskap av rostat bröd med grädde och sött kaffe. Kroppen har stärkts något och ligger nu i regionen light/medium med grundsmakerna kvar i trä (ek och ceder), kaffe och grahamsmjöl.
Även den sista tredjedelen är len och krämig, texturen är nu riklig och seg. Smakprofilen har nu blivit ännu sötare, trots syrligheten från apelsinskal. Mot slutet ligger smakerna i förgrunden kvar precis som under de två tidigare delarna. Träsmak av ceder, choklad, kaffe, grahamsmjöl, rostat bröd och lätt vispad grädde. Nu har styrkan tilltagit och kroppen ligger mer mot medium. Balansen mellan smakerna är extremt fin och det är just smakerna som lyfts fram ännu mer i slutet. Styrkan gör inte att cigarren blir skarp, den blir helt enkelt bara ännu mer välsmakande.