Brev från Bernt - Macanudo Orange Robusto

Kära Mor,

Arbetet som resande i affärer har ännu inte återvänt till det normala. Skulle varit i Bonn. Befinner mig i Borås. Men vårvärmen börjar infinna sig och man får glädja sig åt det lilla. Som att avnjuta en Macanudo Orange Robusto efter kaffestoppet på Café Gästis i Ramnaparken.

Det här är en cigarr med ett kraftigt anslag och ett långt diminuendo. Det är full galopp redan från start, med tjock rök som ger en krämig känsla i munnen. Tobakssötma blandas upp med beska, jord och vitpeppar som kittlar i näsan vid utandning.

Ganska snart lugnar smakerna ner sig lite och krämigheten tar över medan beska och peppar retirerar. Ett svårplacerad träslag gör entre. Det smakar lite som att bita i armstödet på en furufåtölj från det sena 1970-talet. 

Halvvägs tar cigarren en tvär vändning och blir väldigt lätt i tonerna. Nästan som om man vispat den fluffig och lätt. Vi bjuds nötter och svamp. Burkchampinjon. Den hela sorten (ej skivad). Det kanske inte låter så lockande men det bryter av fint mot de tidigare jordiga smakerna. Beskan som var mer svårdefinierad i början drar sig allt mer åt kakaohållet.

Smakerna fortsätter att klinga av och mot slutet blir de förvånansvärt rena och lätta med en viss sälta. 

Som att sippa på ett glas sodavatten. 

Klä dig inte för varmt. Vi ses nästa söndag.

Din tillgivne son,
Bernt Westerman

KÖP MACANUDO ORANGE ROBUSTO HÄR

Produkter

Handla

Information