Brev från Bernt - La Preferida 5X52 Robusto

Kära Beatrice,

Idag hände något överraskande. Jag köpte vad jag trodde skulle vara en promenad-robusto.  Alltså en robusto av det något billigare slaget, som inte kräver ens fulla uppmärksamhet utan lämpar sig för rökning på språng. Men tänk, när jag väl tuttat på tobaksfacklan upptäckte jag att den bjöd på en för prisklassen så tilltalande smakupplevelse att jag tvangs sitta ner och koncentrera mig.

La Preferida Robusto bjöd nämligen från första kyssen en intressant kontrast mellan mild sötma och stor beska. Röken kändes nästan kolsyrad. Som en kopp riktigt starkt kaffe bryggd på en välhumlad IPA. Mitt i smakbilden dök en gnutta fruktighet upp, som inlagda persikor eller frukttårta med grädde. Sedermera även ceder. 

Halvvägs kände jag plötsligt en distinkt smak av rökt kallskuret och blev genast sugen på krämig potatissallad. Helst en med dill i. Sen hälsade ett litet mandelflarn på en stund.

Det här är verkligen en cigarr som blandar och ger! Grundtonen är den stundtals intensiva, men aldrig påträngande beskan. 

Jag får berätta mer när jag kommer hem från affärsresan till Münster. Glöm inte släppa ut katten.

Din nu och för alltid,
Bernt Westerman

KÖP LA PREFERIDA 5X52 ROBUSTO HÄR!

Produkter

Handla

Information