Brev från Bernt - Ramon Allones Small Club Coronas

Kära Mor,

I dagarna befann jag mig åter i Düsseldorf där jag råkade på en av salige Fars gamla affärsbekanta, Herr Maximilian Hackenberg. Vi hade en mycket trevlig konversation, under vilken han bjöd på en Ramon Allones Small Club Coronas. Han påstod att det varit en av salige Fars favoriter bland “snabbcigarrer”.

En ganska liten cigarr, som ändå direkt ger sötma, jord, tobak, peppar, nötighet, och mörkrostat kaffe. Förvånansvärt många smaker redan från första puffen för en cigarr av det mindre formatet. Ceder och kryddor ansluter på paletten ungefär halvvägs. 

Tyvärr hade Herr Hackenberg just bytt fuktare i humidoren och inte riktigt fått den nivå på 70% som han föredrar, utan haft en fuktighet på 72% vilket verkar ha varit på tok för fuktigt för den här cigarren. Den tenderade slockna om man inte puffade i ganska högt tempo, vilket fick beskan att ta över. Lite som för starkt bryggkaffe.

Smakutvecklingen är begränsad, men samtidigt generös för cigarrens storlek. Och Herr Hackenberg menade att fukten tycktes locka fram en del aromatiska toner som han inte känt vid tidigare rökningar.

Sen skiljdes vi åt och jag gick till Tante Anna och åt en utsökt Westfälische Rinderwurst.

Klä dig varmt. Vi ses nästa söndag.

Din tillgivne son,
Bernt Westerman

KÖP RAMON ALLONES SMALL CLUB CORONAS HÄR!

Produkter

Handla

Information