Brev från Bernt - Punch Punch

Recension cigarr Punch PunchKära Beatrice,

London har visat sig från sin bästa sida, men i dag regnade det. Så jag bestämde mig för att uppsöka en bättre cigarrlounge och hittade en bara ett stenkast från Baker Street där jag varit på kundmöte.

- I am not a violent man, but it’s always a good idea to pack a Punch, skrockade servitören när jag bad om ett gammeldags, klassiskt rökverk. Jag måste erkänna att jag först inte förstod vad han menade förrän han la fram en tub innehållande en Punch Punch.

Man förstår varför denna cigarr blev populär i Storbritannien en gång i tiden. En lite väderbiten cigarr, som tycks insvept i en oljerock från Barbour. Konstruktionen är ganska styv och stram. Den ger intrycket av att vilja rökas på en hästrygg, med ett hagelbrak över knäet. Gärna med ett avslappnat konjaksrus i kroppen. 

Smaken är dock inte oljig, utan ganska lätt. Den inleder med smaker av kubansk tobak, lite läder och peppar, men även en mandelaktig sötma och mycket beska. Lite tunn och trist rök, kan jag tycka.

Smakerna är väldigt konsekventa och förändras långsamt. Beskan försvinner och blir mer som svartpeppar för att seda övergå i örter, citrus och plywood. Mot sluter mer som en smak av sötlakrits.

Pålitlig och stabil, men inget extravagant - lite som en oljerock från Barbour.

Din nu och för alltid,
Bernt Westerman

KÖP PUNCH PUNCH HÄR!

Produkter

Handla

Information