Brev från Bernt - Camacho Connecticut Robusto

Fröken Andersson,

Stort tack för din insats under årets hektiska redovisningstid. Jag tror inte firman hade klarat det utan ditt outtröttliga engagemang. Som bonus ber jag dig ta med din fästman till stadshotellet och äta något riktigt gott. Be källarmästaren skicka notan till mig; han är informerad.

Själv firade jag med att röka en ny bekantskap, Camacho Connecticut Robusto. Konstruktionen är gedigen, men cigarren känns lätt i handen. Man misstänker nästan att det är en shortfiller, men det är det alltså inte.

Jag skulle säga att styrkan är medium, men att den inte är så mättad. Detta är en cigarr med mycket diskant. Spetsiga smaker dominerar - vitpeppar, ceder, en del tjära, torra kryddor, med en knappt skönjbar sötma i mitten. Tunn rök, som tycks ha bråttom att bege sig någon annanstans. En viss parfymlikhet kan anas vid retrohalering. Mycket sälta i inledningen.

Mot mitten infinner sig en diskret kaffenyans, likt en på gränsen till avslagen kopp mellanrost.

Paletten håller sig konsekventa genom rökningen. En stilla krämighet infinner sig ungefär halvvägs, vilket gör att pepparn minskar och cedersmaken blir något tydligare. Även sältan avtar.

Styrkan tilltar lite på slutet, då nikotinet börjar strömma till och kittlar lite på tungan.

Smakerna ger en lite för liten kontrast mot den svala, lätta höstluften som råder just nu. Kan tänka mig att den här cigarren gör sig bättre mot varm, fuktig sommarluft.

Trevlig helg, vi ses på måndag.

Med vänlig hälsning,
Bernt Westerman

KÖP CAMACHO CONNECTICUT ROBUSTO HÄR!

Produkter

Handla

Information