Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012 lösplugg Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012 låda öppen Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012 låda Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012 låda med sleeve

Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012

Habanos Reserva-serie använder tobak som är lagrad i minst 3 år, just denna cigarr använder tobak från 2012, vilket borgar för mycket härliga smaker utan strävhet och bitterhet. Det har endast producerats 5000 lådor av denna Reserva Cosecha, som är en version av Hoyo de Monterreys mycket omtyckta serieproducerade pinne Epicure No. 2. Tillsammans med ”Gran Reserva” så är Reserva Cosecha bland det mest exklusiva Habanos har att erbjuda. Smakmässigt bjuds man på en unik upplevelse med rika toner av flora tillsammans med andra ”ljusa” toner av bland annat vanilj, frukt och peppar.

Konstruktion - Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012

Täckbladet har ett mjukt intryck med endast ett fåtal mindre synliga ådror. Efter att lite lätt ha klämt på cigarren så kan konstateras att den inte är jättehårt packad, utan det finns en viss svikt i cigarren. Aromen påminner om ladugård med doft av nyslaget hö, spannmål och lite läder. Konstruktionen är för det mesta bra, någon enstaka korrigering kan behövas gällande glöden men draget är riktigt fint.

Smaker - Hoyo de Monterrey Epicure No. 2 Reserva Cosecha 2012

Den första tredjedelen har en något annorlunda kombination med tunga smaker av flora och en nötig vaniljton, det påminner lite om en doftande handkräm om än något subtilare. Efter en kort stund lugnar dock cigarren ner sig och går i en mer traditionell riktning. Nu kommer toner av vanilj, hasselnötter och gräs, tillsammans med en liten pepprighet som träffar näsan. Dessa smaker får snart även påhälsning av lite torkad frukt. Under andra tredjedelen ligger de sistnämnda smakerna kvar, pepparn har tilltagit något vilket blir extra tydligt vid retrohalering (delar av röken släpps ut genom näsan). Efter ett tag så byter smakerna plats med varandra, det är nu hasselnötter och spannmål som är tydligast medan vanilj, gräs, frukt och pepparn drar sig tillbaka något även om de ligger kvar i bakgrunden. Den sista delen av cigarren har kvar ungefär samma smaker, pepparn har tilltagit igen och tryckt tillbaka den sötare smaken av spannmål något. Den mer fruktiga tonen har helt försvunnit men övriga ligger kvar som accenter.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information