H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011 lösplugg H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011 låda öppen H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011 låda i förpackning H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011 låda i sleve H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011 låda

H. Upmann Sir Winston Gran Reserva

Denna Sir Winston är alltså en Gran Reserva vilket betyder att den ingår i en av Habanos mest exklusiva och lyxiga kategorier. Bladen till denna cigarr skördades 2011 och har sedan lagrats i fem år innan cigarrerna rullades. Detta ger en mycket speciell och fin smakupplevelse där sötman har fått komma fram och alla inslag av mindre uppskattade smaker så som beska etc. har fått ebba ut. Detta är ingen vardagscigarr och ska inte heller rökas som en sådan. Här ska man ha gått om tid för att kunna sitta ner och verkligen känna efter och hitta alla smaker som denna pinne har att erbjuda.

Konstruktion – H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011

Föga förvånande så ser täckbladet på denna pinne riktigt bra ut, den ljusbruna ytan har en oljig lyster som ser mycket inbjudande ut och aromen är mycket angenäm. Bladet har inga större ådror eller synliga sömmar som förstör intrycket och andra skönhetsfläckar lyser i stort sätt med sin frånvaro. När man tänt pinnen så är draget bra, varken för löst eller för trögt. Glöden går för det mesta jämnt men kan få en viss ojämnhet under rökandets gång. Dock korrigerar detta sig självt utan att man behöver rycka in. Rökproduktionen är mycket riklig, den känns nästan så tjock så att man kan tugga den.

Smaker – H. Upmann Sir Winston Gran Reserva Cosecha 2011

Cigarren börjar lugnt med en huvudsaklig smak av jord tillsammans med lättare toner av lite läder och rostade nötter. Ganska snart börjar karaktären öppna upp sig och känslan blir mycket krämig, vilket hjälps upp ytterligare av den rika och tjocka röken. Under andra hälften utvecklar sig cigarren mycket och når nya höjder. Krämigheten tilltar ytterligare och det kommer fram smak av cederträ tillsammans med en kryddig sötma som är alldeles utsökt. Det ligger även kvar lädertoner från den första delen av pinnen. Smakerna balanserar mycket bra och komplexiteten finns där och gör att det alltid finns något nytt att upptäcka.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information