Zino Platinum Z-Class 654 Toro lösplugg Zino Platinum Z-Class 654 Toro öppen låda Zino Platinum Z-Class 654 Toro stängd låda

Zino Platinum Z-Class 654 Toro

Zinos Platinum-serier har gjort sig kända för sina Ecuadorian Connecticut shade täckblad, men för Z-Class så har Davidoffs master blender, Henke Kellner, valt att gå tillbaka till sina rötter och jobba med dominikanska blad. Redan på utseendet ser man att denna cigarr kommer bli en starkare och mer robust smakupplevelse. Cigarren har en fantastisk mix av blad från Dominikanska Republiken, Peru, Honduras och Nicaragua. Cigarren har lite mer tryck än man först kan tro, speciellt mot slutet. Det börjar med en mediumkropp men går sedan ganska snabbt mot en full kropp. Ligero-bladen gör verkligen sitt för att sätta mycket tydliga och starka smaker i denna pinne.

Konstruktion – Zino Platinum Z-Class 654 Toro

Trots sitt låga pris om man jämför med övriga Zino Platinum så är det inget som märks på konstruktionen. Den är tvärt om mycket bra och har alla kvalitér som en Henke Kellner-cigarr ska ha. Glöden går perfekt både gällande hastighet och temperatur, detta gör att smakerna kommer fram på ett mycket bra sätt. Draget är även det mycket bra vilket då gör att också hastighet och temperatur är rätt att vidhålla.

Smaker – Zino Platinum Z-Class 654 Toro

Efter att man tänt cigarrer så kommer en smak av peppar, pepparn spelar en central roll I denna pinnen då den kommer och går under hela rökningen. Pepparn blir ganska återhållsam efter några puff och snart framträder smaker av jord och gräs med en touch av honung i bakgrunden. När första tredjedelen går mot sitt slut så ligger nämnda smaker kvar men får påhälsning av lite ceder, sötman har också gått från honung till mer åt karamell. Mot mitten av rökningen så försvinner sötman medan pepparn stiger i intensitet. Smaken av jord består och får nu sällskap av mer nötiga smaker istället för det gräs som sedan tidigare legat där. Den sista tredjedelen bjuder på en intressant förändring när nötsmaken tar mer plats och pepparna stöttar upp hela smakupplevelsen genom att pulsera av och till i intensitet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information