Zino Platinum Z-Class 550 Robusto lösplugg Zino Platinum Z-Class 550 Robusto öppen låda Zino Platinum Z-Class 550 Robusto stängd låda

Zino Platinum Z-Class 550 Robusto

Zinos linje ”Z-class” definieras med en starkare och kraftfullare kropp men utan en för tilltagen prislapp. Här får man alltså en uppsjö av smak för ett mycket attraktivt pris. Cigarrerna kommer i en mycket fin plåtlåda om 20 stycken. Smak per krona är mycket bra på dessa pinnar och det är svårt att inte förföras. Det märks att det är Davidoff som står bakom detta märke och de har inte kompromissat när det kommer till utvecklingen av Zino.

Konstruktion – Zino Platinum Z-Class Robusto

Denna pinne kommer i ett fint brunt täckblad som påminner om mjölkchoklad, med en mycket välgjort huva. Det finns en del tydliga ådror i bladet men inget som är utanför vad som kan sägas vara normalt. Ytan känns lite knölig vilket ger en rustik känsla. Gördeln är snygg och sofistikerad med sin industri-stål design. Doften av en otänd cigarr påminner om söt tobak, choklad, hö och teblad. Draget i cigarren är mycket löst så den bör rökas varsamt för att inte få in för mycket rök och överbelasta paletten. Då draget är så lätt så är det också viktigt att tänka på glödlinjen. Bland annat bör man rosta denna cigarr varsamt när man tänder den, inte minst då ligero-bladen behöver detta för att nå sin fulla potential. Om man lägger omsorg vid tändningen så sköter sig cigarren fint genom rökningen, om man slarvar så kan man få korrigera någon gång. Cigarren är alltså inget för den som är stressad utan den kräver att du är noggrann med det du gör, som belöning ger den en fantastisk upplevelse. Som helhet ger konstruktionen en skön Davidoff-känsla och aromen skriker ”rök mig nu!”.

Smaker – Zino Platinum Z-Class Robusto

Smakprofilen är ganska jämn under hela rökningen, även om det finns viss komplexitet. Själva kärnan av smaker består mestadels av en sötma som påminner om sirap och honung, perfekt rostade nötter och detta balanseras upp av en kryddighet. I bakgrunden ligger subtil smak av choklad och espresso och mot slutet av rökningen tillkommer ceder och en sötma som mer påminner om appelsin. Genom hela rökningen ligger även en, typisk för Davidoff, pulveriserad mustighet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information