Zino Classic No. 6 lösplugg Zino Classic No. 6 naken Zino Classic No. 6 3-pack

Zino Classic No. 6

Zino Classic No. 6 är ett av de mindre syskonen i familjen. Denna korta och tjocka pinne har blivit ett attraktivt format för oss uppe i nord då röktiden blir något kortare medan de fina och vuxna smakerna består. Som vanligt, för Classic familjen, så är konstruktionen mycket bra och det är en vacker cigarr att se på. Smakmässigt är den ganska mild och komplexiteten är relativt låg.

Konstruktion – Zino Classic No. 6

Direkt när man ser denna pinne så slås man av hur fin den ser ut. Täckbladet har en fin ljusbrun färg och det finns knappt några synliga ådror eller sömmar. Doften är lätt och påminner om trä och lite bondgård. Att tända cigarren går enkelt då cigarren tar flamman på ett bra sätt, glöden går jämnt och fint redan från start och rökproduktionen är god. Cigarren känns välpackad och åt det lite lösare hållet. Som helhet ger konstruktionen en gedigen känsla.

Smaker – Zino Classic No. 6

Redan från start så möts man av eleganta smaker som mest påminner om hö och ladugård, detta ackompanjeras av en fin sötma som blandar sig mycket väl med de övriga smakerna. Efter ett tag får man påhälsning av en mer jordig karaktär med viss nötighet. Det ligger även en smak, som närmast kan beskrivas som rostat bröd, genom nästan hela rökningen och ger en fin grund på vilken de övriga smakerna kan spela. Kort sagt så är det en cigarr med förhållandevis lätta smaker som har ett elegant uttryck. Något som är ganska ovanligt idag då många tillverkare jobbar mycket med mörkare smaker så som kaffe och kakao. 



Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information