Woermann Dominica Corona lösplugg Woermann Dominica Corona 4-pack 1 Woermann Dominica Corona 4-pack 2

Woermann Dominica Corona

Woermann är ett märke som blivit lite av ett hushållsnamn för sina billiga men helt ok cigarrer. Det är helt enkelt prisvärdhet som står i centrum gällande dessa cigarrer. De passar utmärkt för stunder då du vill puffa en cigarr men inte har möjlighet att sitta och filosofera kring smakerna. Eller för att dryga ut antalet puffar per månad utan att göra för stora hål i plånboken. Det går förstås inte att jämföra denna Woermann med en handrullad long filler för flera hundra kronor men det är inte heller i det segmentet denna cigarr är tänkt att fylla ett behov.

Konstruktion – Woermann Dominica Corona

Denna cigarr är en maskinrullad short filler, det vill säga den innehåller mald tobak snarare än hela blad. Det blir därför svårt att bedöma någon form av hantverk men man kan säga att det är tydligt att den är maskingjord. Ytan är knagglig, vilket är typiskt för en maskinrulland short filler, och ger ett rustikt intryck. Dock brukar drag och glöd fungera bra utan allt för mycket manuell korrigering. Kort sagt, man får vad man betalar för och sitt utseende till trots så är det inget fel på denna pinne.

Smaker – Woermann Dominica Corona

Cigarren har en lätt till medium kropp, så smakerna är inte supertydliga utan det är snarare en mycket mild upplevelse. Den främsta smaken är av trä men det finns även accenter av bland annat läder, örter och en viss fruktighet. En bit in i rökningen så kommer det också lätta toner av mörk choklad och lite bittermandel. Det är ingen hög komplexitet utan smakerna går relativt linjärt genom hela rökningen. Som en vardagscigarr när man är ute och går med hunden så funkar denna cigarr utmärkt och med tanke på priset är det svårt att inte säga att den är prisvärd.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Jaha, här har vi en dominikan i cellofan.

Jag ska erkänna att det var priset jag gick på i första hand när jag beställde ett fyrpack av dessa budgetcigarrer. Jag behövde några lite billigare varianter att dryga ut bjudlådan med till en större tillställning. Inte av snålheten, utan mer för att inte avskräcka ovana cigarrökare, som hellre tackar nej till att prova av artighet för att man inte ska slösa dyrgripar på deras otränade smaklökar – eller om de inte gillar det och vill fimpa tidigt.

Man ska alltid jobba för att vara inkluderande och inte göra cigarrökning till en snobbklubb för experter.

Nåväl. Min smakupplevelse skiljer sig ganska mycket från de (ganska få) beskrivningar jag läst på förhand. Det kan tyda på att dessa cigarrer tenderar variera från exemplar till exemplar – vilket inte är helt ovanligt bland billigare rökverk.

Första intryck ger mild smak. Det är sötma, peppar, sälta, torrt gräs, lite läder. Lite fuktig jord i eftersmaken. Lätt drag. Ganska mycket rök.

Det är ganska enkla, platta smaker som river lite i halsen. Inte så fantasieggande eller sofistikerat. Törstframkallande. Blir nästan lite kliig i munnen.

Halvvägs blir den lite mildare igen. Mindre peppar. Ja, den blir faktiskt t********* och mjukare, trots att en liten bitterhet smyger in.

Helt klart en s****** bjudcigarr eller något att ta en blöt afton när smaklökarna inte kräver mer komplexa smaker.

Röktid ca 50 min."
Produkter

Handla

Information