Villiger 1888 Robusto lösplugg Villiger 1888 Robusto 3-pack Villiger 1888 Robusto naken

Villiger 1888 Robusto

Villiger är mest kända för sina maskinrullade cigarrer men deras 1888-serie är handrullad. Dessa cigarrer kommer med ett mycket konkurrenskraftigt pris och ger en uppsjö av fina smaker tillsammans med en bra konstruktion som borgar för en bekymmersfri rökning. Att Villiger vill upp i de finare segmenten är tydligt och deras 1888-serie är en bra bit på väg.

Konstruktion – Villiger 1888 Robusto

Cigarren kommer som så kallad tubos, alltså i en aluminiumtub. När man tar ut cigarren så möts man av en väl sammansatt pinne. Täckbladet har en fin färg utan större störande element som stora vener eller gröna fläckar. Helt klart godkänt gällande utseende med andra ord. När det kommer till rökningen så fortsätter cigarren att prestera bra, draget är lagom trögt och glöden går för det mesta rakt och fint. Inga större behov av manuell justering krävs. Även rökproduktionen är tillfredställande och förmedlar smakerna på ett bra sätt.

Smaker – Villiger 1888 Robusto

De främsta smakerna som cigarren bjuder på är de av hö, ceder, jord och lite peppar. Det finns även lite lättare toner av citrus och en sötma som bäst kan beskrivas som molass eller sirap. Om man retrohalerar (blåser ut lite av röken genom näsan) så kommer en viss nötighet fram och smaken av peppar blir än mer tydlig. En bit in i rökningen blir citrusen mer tilltagande tillsammans med smakerna av peppar och gräs. Mot slutet kommer det fram en smak av jord medan grästonerna går tillbaka något, samtidigt ligger citrus och pepparn också kvar i bakgrunden.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information