Villiger 1888 Corona lösplugg Villiger 1888 Corona 3-pack Villiger 1888 Corona naken

Villiger 1888 Corona

Villiger har på senare tid börjat satsa mer och mer på handrullade long fillers, deras 1888-serie är ett exempel på detta. Dessa cigarrer är kvalitetspinnar som rullas i Dominikanska Republiken och bär ett konkurrenskraftigt pris samtidigt som de ger en uppsjö av smaker ihop med en bra konstruktion. I sin prisklass så är dessa cigarrer mycket komplexa och smakrika.

Konstruktion – Villiger 1888 Corona

För en cigarr i denna prisklass så är utseendet mycket bra, gördeln ser lagom lyxig ut på en nivå som passar märket. Täckbladet har en medelbrun färg som påminner om ljus kola, det har en oljig yta och ser lent och snyggt ut. Aromen som avges ger inslag av ladugård tillsammans med lätta mineraler och gräs. Glöden går mycket bra och cigarren känns välrullad, även draget sköter sig fint.

Smaker – Villiger 1888 Corona

Till en början bjuds man på en blandning av hö, ceder, jord och peppar. Ganska många smaker på en gång med andra ord. Utöver dessa smaker finns accenter av av lätt citrus och molass, vid retrohalering infinner sig toner av peppar och nötter. Under andra tredjedelen är det ungefär samma huvudsmaker fast med lite mer toner av peppar, gräs och citrus, kroppen tilltar också något. I sista tredjedelen går kroppen till medium, efter att ha balanserat mellan light och medium. Mer jordig smak gör entré och gräsiga toner ligger i bakgrunden. Pepparn finns kvar tillsammans med den lätta citrustonen.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information