Villiger (Dom. Rep)

Villiger är ett Schweiziskt företag som länge varit känt för sina maskingjorda cigarrer. På senare år har de dock börjat att producera handrullande premiumcigarrer och har börjat växa snabbt inom detta segment. Med en konkurrenskraftig prisbild och en uppsjö av smaker så har Villiger blivit en självklar del av mångas humidorer.

År 1888 startade Jean och Louise Villiger en småskalig cigarrproduktion i sitt hem i Schweiz. Jean dog 1902 och hans fru Louise fortsatte ensam att ta hand om det unga företaget. På denna tid var det mycket ovanligt att en kvinna var företagsledare, speciellt inom denna industri. Hon fortsatte att ta hand om företaget under 16 år och år 1918 tog sönerna Max och Hans över den dagliga driften. Tillsammans bygger de upp Villiger till att bli ett av de mest inflytelserika företagen inom branschen i Europa. 1951 tar Heinrich Villiger över verksamheten och beslutar sig för att köpa Kubansk tobak till produktionen, kort därefter är Villiger den största privatägda inköparen av kubansk tobak. Senare började man även ta in mycket tobak från andra länder i exempelvis karibien och USA.

Villigers huvudkontor ligger fortfarande i Schweiz. Företaget tillverkar mer än 1,5 miljarder cigarrer per år. Heinrich Villiger är fortfarande bakom rodret och tillverkningen sker nu över hela världen. Märket är mest känt för sina maskingjorda cigarrer men har på senare år börjat satsa mer och mer på handgjorda diton. Oavsett produktionsteknik så försöker de alltid uppbära den kvalité som märket gjort sig känt för under över 100 år.

Produkter

Handla

Information