VegaFina Fortaleza 2 Toro Stalk Cut Wood lösplugg VegaFina Fortaleza 2 Toro Stalk Cut Wood låda öppen VegaFina Fortaleza 2 Toro Stalk Cut Wood låda

VegaFina Fortaleza 2 Toro Stalk Cut Wood

Detta är en limiterad utgåva från VegaFina som har gjorts i totalt 1860 lådor. Tillverkningen är lite speciell då cigarren innehåller blad som är ”stalk cut”. Detta betyder att man tar hela plantan och torkar istället för att bara plocka bladen som sedan torkas, vilket är den vanligaste metoden. I sin tur gör detta att smakerna blir rikare men denna teknik tar också mycket längre tid, vilket är den främsta anledningen till att den inte används så ofta längre.

Konstruktion – VegaFina Fortaleza 2 Toro Stalk Cut Wood

Täckbladet är lite grövre än vad man är van att se från VegaFina, dock inget som stör utan det ger mest ett lite mer rustikt utseende. Några ådror ligger över cigarren men glöden har inga problem att ta sig igenom dessa. Glöden går för det mesta rakt och snyggt genom hela sessionen. Draget är fullt tillfredställande och cigarren känns varken pluggad eller för lös med risk för överhettning. Skönhetsfläckar i övrigt är ovanliga, delvis tack vare det mörka täckbladet. Det finns en viss mystik kring täckbladet då VegaFina valt att inte gå ut med så mycket information om detta, det man vet är att det är ett amerikanskt blad och att det fermenterats enligt maduroteknik.

Smaker – VegaFina Fortaleza 2 Toro Stalk Cut Wood

Den främsta smaken i denna cigarr är den av kaffe, hela profilen har en krämig karaktär vilket tillsammans med en ganska rik rökproduktion ger ett fullare intryck av hela kroppen. Utöver kaffet så hittar vi ganska tydliga toner av rostat bröd, som tenderar att komma och gå under hela rökningen. Detta ackompanjeras av en sötma som även den går lite upp och ner i sin styrka. Sötman hjälper till att hålla ihop smakerna och skapa en fin balans dem emellan. Som accenter hittar vi lätta toner av nöt, choklad och peppar.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information