Toscano Marzio Robusto lösplugg Toscano Marzio Robusto låda öppen Toscano Marzio Robusto låda

Toscano Marzio Robusto

Detta är en minst sagt oväntad cigarr från italienska Toscano. De är vanligtvis kända för sina Antico och Toscanello, som är små vardagscigarrer och ofta smaksatta. Marzio är i stället ett försökt från Toscano att träda in på arenan för premiumcigarrer. Till sin hjälp har man tagit La Aurora Cigars, som är en väletablerad producent inom premiumsegmentet. Cigarren innehåller Kentucky Fire Cured (KFC) tobak, vilket ger en rökig och köttig framtoning, framför allt i aromen. Smakmässigt hittar man bland annat ek, jord och svartpeppar omfamnade i en relativt hög sötma.

Konstruktion – Toscano Marzio Robusto

Cigarren känns ganska hårt packad utan några ojämnheter längs med kroppen, det mörka täckbladet döljer eventuella skönhetsfläckar och är till ytan jämnt utan större ådror. Doften från cigarren påminner om rökt kött, vilket är typiskt för en cigarr med KFC tobak. Glödlinjen går för det mesta rakt men kan behöva någon enstaka korrigering. Draget ligger runt medel och skapar sällan något problem utan ligger där de flesta anser att det bör ligga.

Smaker – Toscano Marzio Robusto

Den första tredjedelen börjar med smak av ek, jord och svartpeppar. Cigarrens doft av rökt kött kommer inte igenom till själva smaken, vilket är vanligt för KFC-tobak. Men det finns små antydningar i eftersmaken. Det finns även en relativt hög sötma som, ska det visa sig, kommer ligga kvar genom hela cigarren. När man kommit in i den andra tredjedelen så har inte mycket förändrats. Det är fortfarande smak av trä, som mest påminner om ek, samt en kvarstående peppar och jord. Rökproduktionen är relativt lätt. Cigarrens sista del håller kvar i stort sett samma smaker, om än att tonerna av ek har fått en mer bränd ton. Kroppen går ner lite under den sista tredjedelen och smakerna blir lite mildare.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

Produkter

Handla

Information