Te-Amo WS Corona Cuban lösplugg Te-Amo WS Corona Cuban låda öppen Te-Amo WS Corona Cuban låda

Te-Amo WS Corona Cuban

WS står för World Selection och är Te-Amos serie av cigarrer som ska representera de största produktionsländerna. Då kubansk tobak inte får användas utanför Kuba så har man i stället använt sig av kubanska frön när de odlat upp tobaken. Trots avsaknaden av kubansk tobak så har Te-Amo ändå hittat en karaktär som påminner om kubanska cigarrer. Detta i ett litet format som passar den svenska marknaden väl, där det inte alltid är väder för några jättestora pinnar.

Konstruktion – Te-Amo WS Corona Cuban

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad som är förvånansvärt fritt från skönhetsfläckar med tanke på priset. Sömmen går tätt utan några större glipor och huvan är ditsatt med hög precision. Cigarren känns jämnt packad utan för hårdad eller mjuka ställen. När man tänt upp möts man av ett drag som ligger runt medel, det är varken för trögt eller för löst. Glöden sköter sig oftast bra och det är långt mellan exemplaren där man behöver göra någon manuell justering. Rökproduktionen är ganska riklig och klarar, utan bekymmer, av att förmedla smakerna.

Smaker – Te-Amo WS Corona Cuban

Cigarren börjar med bondgårdstoner tillsammans med en rätt så tydlig sötma. Snart kommer även inslag av hö in i bilden och en lätt ton av jord. Den sistnämnda bryter av lite från de övriga, ljusa, tonerna vilket ger en ökad komplexitet på paletten. Under hela cigarrens gång så är det i stort sett samma smaker som finns med i profilen, även om de kommer och går lite i styrka. Som helhet så är det en ganska mjuk och balanserad upplevelse där ingen smak sticker iväg. Sötman och smaken av hö i kombination med övriga smaker ger helt klart en vinkning åt de kubanska cigarrerna, så ur det perspektivet så har de lyckats att skapa en representant för den beryktade ön, utan att använda någon kubansk tobak.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

Produkter

Handla

Information