Santa Damiana Vintage Maduro lösplugg Santa Damiana Vintage Maduro låda öppen Santa Damiana Vintage Maduro låda

Santa Damiana Vintage Maduro

Denna Maduro har de typiska smakerna för denna typ av täckblad, en hög sötma tillsammans med kakao och kaffe. Bladen i denna cigarr har förlagrats innan den rullats vilket ger en mogen karaktär redan på unga lådor. Denna pinne gör sig riktigt bra efter maten då de tydliga smakerna inte tar skada av en redan upparbetad palett (som skett under middagen). Dessutom gör dess sötma och smaker att den kan tjäna som en efterätt.

Konstruktion – Santa Damiana Vintage Maduro

Det första som slår en är det mycket oljiga täckbladet, det har ett ganska rustikt intryck och en fin lyster. Cigarrens känns inte så stor men det sätt på vilket den är rullad gör att den brinner långsamt, du bör förvänta dig en röktid på över en timme. Draget är åt det lite trögare hållet, men inte så att det känns pluggat eller besvärligt, utan snarare att det är designat för att vara lite trögare. Glöden går fint och kräver inte din uppmärksamhet för någon korrigering, utan du kan fokusera på smakerna snarare än konstruktionen.

Smaker – Santa Damiana Vintage Maduro

Cigarren har en intressant karaktär av klassiska ”mörka” madurosmaker men samtidigt en ganska mild och fyllig framtoning. Genom hela rökningen finns en tydlig sötma som ligger mer eller mindre i förgrunden hela tiden. Till detta serveras kaffe och kakao, vilket är mycket typiskt för cigarrer med maduroblad. Det finns även en fruktighet som smyger sig på och ligger som en accent till de andra smakerna. Det skapar en fräschhet och lätt syrlighet som spelar mycket väl med de övriga lite tyngre smakerna.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information