The Bull från San Lotano är deras lite mer exklusiva linje och var den tredje i ordningen som AJ Fernandez skapade för det egna märket. Cigarren bjuder på en hel del smaker och har en medelhög komplexitet, smaker kommer och går och det är en ganska stor skillnad mellan första och sista tredjedelen. Detta är en intressant cigarr som uppför sig väl och har stora tydliga smaker samtidigt som den är välbalanserad och rund i sin karaktär.
Konstruktion – San Lotano The Bull Robusto
Sumatra-bladet har en mörk chokladbrun ton med en lätt oljig lyster. Täckbladet är generellt mycket lent utan större ådror och sömmarna är väl dolda. Cigarren är lite lätt box pressed, alltså fyrkantig, men inte så pass fyrkantiga som en riktig box pressed cigarr. Pinnen känns välpackad längs med hela dess längd, inga mjuka partier med andra ord. Gördeln är samma klassiska modell som för märkets övriga cigarrer förutom nederdelen som har en liten spets och mer brandgul färg, gördeln passar bra ihop med täckbladets mörkbruna färg. Cigarren levereras också inslagen i cederträ vilket ger ett lite exklusivare intryck. Glöd och drag fungerar mycket bra och sköter sig väl genom hela rökningen.
Smaker – San Lotano The Bull Robusto
Det hela börjar med smak av svartpeppar, ceder och naturlig tobak. Det är cedern som ligger främst medan peppar och tobak ligger mer i bakgrunden. Träsmaken bär även med sig en lätt sötma och vid retrohalering så blir smaken av svartpeppar allt tydligare. Efter ett litet tag så går tobakssmaken tillbaka och ger plats åt toner av kaffe, detta kaffe träder sedan fram och blir den mest dominanta smaken jämte cederträt. Kaffet och cedern alternerar i styrka och skapar en fin synergi dem emellan. Samtidigt börjar en krämig textur att utvecklas i bakgrunden vilket jämnar ut smakerna och får dem att balansera ännu bättre. Andra tredjedelen bjuder inte på några stora överraskningar utan det är ungefär samma profil som under fösta delen av cigarren. Krämigheten avtar men pinnen känns fortfarande sammetslen utan inslag av någon form av strävhet. Sista tredjedelen händer det dock lite mer, pepparn kommer fram mer tillsammans med en kryddighet. Ceder och kaffe ligger fortfarande som dominanta smaker där cedern står för en del sötma.