San Lotano Oval Petit Robusto lösplugg San Lotano Oval Petit Robusto låda öppen San Lotano Oval Petit Robusto låda

San Lotano Oval Petit Robusto

Denna San Lotano ingår i familjen ”Oval” som satte märket på kartan och vunnit flera fina utmärkelser. Cigarren har en hög komplexitet där smakerna snurrar runt och ändrar karaktär genom hela rökningen. Det är även många olika smaker som frigörs vilket ger komplexiteten ännu en nivå. Cigarrens unika format gör att den känns enkel att hantera trots sin stora gördelstorlek. En spännande cigarr för stunder då man har sällskap, eller för en provning, då det finns mycket att prata om kring upplevelsen som denna cigarr bjuder på.

Konstruktion – San Lotano Oval Petit Robusto

Denna cigarr har en ganska unik form då den, föga förvånande, är oval. Den har en lite plattare nederdel med en rundad topp. Täckbladet är åt det något mörkare hållet, men utan att vara en maduro. Det finns några mindre ådror i bladet och sömmarna är så gott som osynliga. Gällande draget så fungerar det klanderfritt och är varken för trögt eller för löst. Glödlinjen går rakt och behöver sällan någon manuell justering. Det är helt enkelt en bekymmersfri pjäs att avnjuta.

Smaker – San Lotano Oval Petit Robusto

Direkt från början så får man en len och smakrik karaktär, det är främst smak av kaffebönor, läder och mörk choklad tillsammans med en lätt kryddighet. Den träiga eftersmaken ligger kvar länge på paletten. Andra tredjedelen så förflyttar sig smakerna något, det kommer en mjuk cederton tillsammans med de nyss nämnda smakerna av choklad, kaffe och läder. Lite smak av peppar hittar också fram och kryddigheten ligger kvar sedan tidigare. Det finns även lätta accenter av nötter och trä tillsammans med en fin sötma i eftersmaken. Under sista tredjedelen så ändrar cigarren karaktär ännu en gång, smakerna känns nu mer rostade och toner av nötter blir allt tydligare. Nu kommer även smak av jord, vegetation och svamp. Smakerna är välbalanserade och komplexiteten är stor.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information