San Cristobal de la Habana El Morro lösplugg San Cristobal de la Habana El Morro öppen låda San Cristobal de la Habana El Morro stängd låda

San Cristobal de la Habana El Morro

San Cristobal anses ofta vara ett av de bättre nyare märkena från Kuba (1998) och de är kända för sin aromatiska natur. Märket ligger någonstans mellan H. Upmann och Punch så gillar du dem kommer du troligen gilla dessa. El Morro har fått många trogna följare runt om i världen trots att den inte är så jättegammal på marknaden. Detta är också en cigarr som mår bra av att få vila till sig ett år i humidoren så att smakerna harmoniserar ännu mer. Men går givetvis att avnjuta mer omgående om så andan faller på.

 

Konstruktion - San Cristobal de la Habana El Morro

Denna pinne har ett mycket fint täckblad som är mediumbrun i färgen och endast har ett fåtal mindre ådror. Ytan känns len och fin, när man håller i cigarren så känns det verkligen som att den är välgjord. Detta återspeglar sig också i draget som är lätt men utan att vara för lätt så att man riskerar överhettning. Även glöden går fint och det finns sällan ett behov av att korrigera.

 

Smaker - San Cristobal de la Habana El Morro

Cigarren börjar milt med en lätt kryddighet som gör att det “tinglar” lite på läpparna. Det kommer också en lätt ton av flora. Sötman är påtaglig vilket spelar fint ihop med kryddigheten. Ganska snart så börjar cigarrens kropp att växa och gå mot medium. Kryddigheten och sötman finns kvar men får nu sällskap av rostat bröd och jord. En lite annorlunda men härlig kombination. Allt eftersom rökningen fortskrider så blir kroppen ännu större och går mot full. Det dyker upp nya smaker av läder och trä, floran finns kvar och det hela förpackas med en fin krämighet och sötma.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information