Romeo y Julieta Tacos EL 2018 lösplugg Romeo y Julieta Tacos EL 2018 låda öppen Romeo y Julieta Tacos EL 2018 låda

Romeo y Julieta Tacos EL 2018

Denna cigarr är en Edicion Limitada (EL) och görs alltså i ett begränsat antal. Formatet är Tacos vilket producerades för flera årtionden sedan på Kuba men nu alltså åter gör ett gästspel i denna limiterade utgåva. Bladen i cigarren är lagrade i minst två år och är rullade av några av de bästa cigarrullarna (Torcedores) på ön. Dessa pinnar mår mycket bra av lagring, så det är något vi rekommenderar.

Konstruktion – Romeo y Julieta Tacos EL 2018

Detta är en vacker cigarr att se på, det mellanbruna täckbladet är slätt och fint utan större ådror eller synliga sömmar. Det är alltid trevligt att se, även om man kan förvänta sig det från en Edicion Limitada då dessa rullas av de bästa cigarrullarna på Kuba. Glöden går rakt genom hela sessionen med endast något enstaka behov av korrigering, något som är vanligt på så här pass stora cigarrer. Draget är åt det lite trögare hållet men absolut inom ramen för vad som får anses vara bra. Draget är bra avvägt mot cigarrens övriga karaktär helt enkelt.

Smaker – Romeo y Julieta Tacos EL 2018

När detta skrivs så har cigarren precis lanserats och dess ungdom avslöjas under de första puffarna. Den klassiska lilla beskan ligger där då cigarren inte hunnit mogna tillräckligt. Det är inte cigarrens fel utan helt normalt och något som man bör känna till. Cigarren kräver helt enkelt lagring, precis som de flesta andra cigarrer. Cirka en centimeter in så börjar dock smakerna komma igång och cigarren betalar snabbt tillbaka för den lite beskare inledningen. Det är en ganska kraftfull kropp med smak av svartpeppar och läder, röken är riklig och hjälper till att förmedla de kraftfulla smakerna. Ytterligare en bit in i rökningen, när vi kommit till andra tredjedelen, så kommer det smaker av rostat bröd, kaffebönor och örter. Det finns även inslag av trä som kanske bäst kan beskrivas som ek. Sista delen av cigarren bjuder på lite subtilare smaker av valnöt och något som för tankarna till skogsmark.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information