Rocky Patel Sun Grown Maduro Lancero lösplugg Rocky Patel Sun Grown Maduro Lancero låda öppen Rocky Patel Sun Grown Maduro Lancero låda

Rocky Patel Sun Grown Maduro Lancero

Lancero är ett format som blir allt mer populärt men samtidigt så är det fortfarande inget jättevanligt format. Rocky Patel har dock sett potentialen i dessa långsmala cigarrer och ett av exemplen är denna Sun Grown Maduro Lancero. Som brukligt för en maduro så hittar man ”mörka” toner i form av läder, kakao och kaffe tillsammans med en relativt tydlig sötma. Komplexiteten är runt medel, det är ingen explosion i olika smaker men de smaker som finns tenderar att dansa runt lite under rökningens gång.

Konstruktion – Rocky Patel Sun Grown Maduro Lancero

Det mörka täckbladet har en tydlig lyster tack vare den oljiga ytan, den rikligt utsmyckade gördeln ger kontrast med sina vita och röda färger tillsammans med inslag av guld. Helheten ger ett exklusivt intryck. Täckbladet har inga större ådror utan känns slätt, cigarren känns jämnt packad över hela kroppen. Draget ligger runt medel och är varken för trögt eller för löst. Glödlinjen passerar mestadels rakt och det är sällan man får något behov av att ta fram tändaren och justera.

Smaker – Rocky Patel Sun Grown Maduro Lancero

Till en början serveras man smaker av läder som dock tonas ner ganska snabbt och ger plats åt choklad med ett litet stänk kola. I eftersmaken kan man hitta jord och läder. I den andra tredjedelen så blir tonerna av choklad ännu tydligare. När man kommit ungefär halvvägs så blir cigarren allt krämigare samtidigt som den kola liknande sötman tilltar. Aromen från röken ger ett träigt intryck och vid retrohalering (lite rök ut genom näsan) så hittar man lite krydda, trä och espresso. Under cigarrens sista del så drar sig chokladen tillbaka något och ger plats åt kaffe, eftersmaken ger toner av trä med ett stänk espresso.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information