Port of Gothenburg Classic Selection Robusto lösplugg Port of Gothenburg Classic Selection Robusto låda öppen Port of Gothenburg Classic Selection Robusto låda

Port of Gothenburg Classic Selection Robusto

 

Port of Gothenburg har snabbt gjort sig kända då det dels är ett märke som skapats av två svenskar samt att cigarrerna är gjorda i mycket hög kvalité. Tillverkningen sker i Dominikanska Republiken och bladen som använts har lagrats länge och väl. Man har varit noga med att inte stressa fram produktionen och det har burit frukt i både konstruktion och smaker. Denna cigarr kännetecknas av en ganska stor kropp, rik kryddighet och smaker av bland annat choklad och kaffe.

Konstruktion - Port of Gothenburg Classic Selection Robusto

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad som har en lätt oljig karaktär. Bladet är lent och saknar större ådror. Det finns inte heller några större skönhetsfläckar i form av vattenmärken eller kvarlämnat klorofyll. Man kan redan på doften ana att cigarren har en rik karaktär med kryddiga tendenser. Draget ligger där man vill att det ska ligga, varken för trögt eller för löst. Glöden går för det mesta jämnt och det är sällan man stöter på problem som kräver att man tar fram tändaren och behöver snygga till. Rökproduktionen är riklig vilket förmedlar smakerna och ger en lätt krämig känsla.

Smaker - Port of Gothenburg Classic Selection Robusto

Robuston ger ett något rikare karaktär än sitt lillasyskon Fransisco, smakerna ber inte om ursäkt för sig utan levereras med full kraft. De huvudsakliga smakerna av choklad och kaffe ligger kvar under hela rökningen. Tillsammans med dessa så finns en relativt tydlig kryddighet som även den följer med genom hela rökningen, den börjar först ganska lugnt för att sedan tillta ju längre in i cigarren man kommer. Det bjuds även på viss sötma, som blir extra tydlig i eftersmaken samt direkt när röken träffar tungan. Utöver de huvudsakliga smakerna så hittar man accenter av trä och lite frukt. Under cigarrens andra hälft ändras karaktären något då smaken av trä för komma fram lite mer och även en ren tobakssmak gör entré.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information