Port of Gothenburg Classic Selection Lambertus lösplugg Port of Gothenburg Classic Selection Lambertus låda öppen Port of Gothenburg Classic Selection Lambertus låda

Port of Gothenburg Classic Selection Lambertus

Lambertus lanserades den 5:e oktober 2020 och kommer från det svenska märket Port of Gothenburg. Cigarrerna tillverkas dock på Dominikanska Republiken. Cigarren har en mellanstor kropp och ger rena smaker av bland annat kaffe, trä och rostat bröd. Formatet Lonsdale är inte så vanligt men något som fler och fler börjat eftersöka. Det långa och lite smalare formatet ger en speciell karaktär.

Konstruktion – Port of Gothenburg Classic Selection Lambertus

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad och den, för märket typiska, gördeln i guld och svart smälter in med täckbladets färg. Det finns inga större ådror som påverkar intrycket och sömmarna sitter nästan osynligt på plats. Även cigarrens huva är ditsatt med precision vilket inte bara ger ett bra intryck rent visuellt utan även underlättar vid snoppning. Cigarren känns ganska hårt packad, men detta påverkar inte draget som ligger runt medel. Glödlinjen går rakt och ger sällan något behov för någon manuell justering.

Smaker – Port of Gothenburg Classic Selection Lambertus

Cigarren börjar med en träig karaktär tillsammans med något som påminner om rostat spannmål och kaffe. Här blandas både lite mer eleganta och lätta toner tillsammans med mer robusta och ”mörka” toner. Under andra tredjedelen så ligger samma smaker kvar med profilen som helhet utvecklas vidare. Det dyker upp smaker av mer kryddig karaktär som påminner om kanel. Här hittar man även en lätt sötma som påminner om den i anis. Cigarrens sista del fortsätter på den inslagna vägen, de rostade tonerna, trä och kaffe ligger i förgrunden medan de kryddiga inslagen ligger lite längre bak. En viss pepprighet har tillkommit vilket blir extra tydligt vid retrohalering.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information