Port of Gothenburg (Dom. Rep.)

Port of Gothenburg är ett nytt märke som uppstod under 2018. Precis som namnet antyder så är det något så ovanligt som ett svenskt cigarrmärke. Dock är inte tobaken och produktionen svensk utan detta sker i Dominikanska Republiken. Men företaget och grundarna finns i Sverige, närmare bestämt Göteborg.

Det hela började när Anders W Bengtsson började sin vandring i Pyrenéerna under september 2018. Under vandringen så började tankarna flöda och han beslöt sig för att göra förändringar i sitt liv. Under samma tidpunkt, i Göteborg, så hade Milad Makdesi beslutat sig för att sälja sin tobaksbutik och istället börja jobba på ett vanligt 8-17 jobb. Men, entreprenör som han är, så kändes det som att något fattades. Då båda herrarna kom fram till att ett eget cigarrmärke vore roligt. Det beslöt sig för att satsa på detta även om förutsättningarna aldrig har varit sämre, med ökade registreringskostnader för tobak, ny och stramare tobakslag, dålig kronkurs etc.

De hade kontakter i Dominikanska Republiken som de presenterade idén till och till sists kom de fram till en noggrant utvald blend och karaktär så kunde de första cigarrerna börja rullas. Cigarrerna består av blad som har lagrats så pass lång tid att de nått sin fulla potential, något som blir mer och mer ovanligt då de flesta cigarrhus har bråttom med att få ut sina produkter på den skrikande marknaden.

Än så länge har en serie skapats som de döpt till Classic Selection och i denna finns två storlekar, Robusto samt Francisco. Blenden är den samma förutom att den kommer från olika skördar, Robuston har blad från 2011 och Franciscon har blad från 2015. Detta ger de båda cigarrerna olika karaktär även om mycket givetvis är sig likt dem emellan.

Produkter

Handla

Information