Plasencia Reserva 1898 Toro lösplugg Plasencia Reserva 1898 Toro låda öppen Plasencia Reserva 1898 Toro låda

Plasencia Reserva 1898 Toro

Denna cigarr börjar med en lugn karaktär med ett flertal smaker, men i sista tredjedelen så får den plötsligt för sig att slå bakut och producera tydliga och välbalanserade smaker. En ”slow starter” med godkänd konstruktion och som passar för de flestas paletter. Dock bör man, som alltid, se till att ha tid för att sitta ner och ta det lugnt när den ska avnjutas.

Konstruktion – Plasencia Reserva 1898 Toro

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad som har en lätt röd nyans i sig. Den röda nyansen passar ihop med den rödbruna gördeln. Bladet har en oljig lyster och ganska mycket ådror, dock inga större ådror som kan tänkas ställa till det med glödlinjen. Cigarren känns välpackad längs med hela längden utan några ojämnheter, den ger ett förtroendeingivande intryck. Glöden går rakt och ger sällan upphov till någon manuell justering. Draget är varken för trögt eller för löst och bjuder inte heller det på några negativa överraskningar.

Smaker – Plasencia Reserva 1898 Toro

De första puffarna domineras av kryddor tillsammans med en ganska stor sötma och toner av jord. Rökproduktionen är kraftig redan från start, vilket hjälper till att föra med sig alla smaker. När man kommit in en bit i första tredjedelen så börjar det hända ännu mer, cigarren blir mer krämig och subtila noter av rostat bröd, kanel och cashewnötter hittar fram och kompletterar den tidigare sötman och jordigheten. Andra tredjedelen är inget stort steg i smakutvecklingen utan ligger ganska nära hur smakerna har varit tidigare. Krämigheten för nu med sig lite mer kakao och smaken av cashewnötter har blivit mycket sötare i sin karaktär. Det är i sista tredjedelen det händer. Cigarren öppnar, något överraskande, upp sig och börjar bjuda på allt större och välbalanserade smaker. Alla tidigare smaker tenderar att gå ihop till en enda smakbomb, förutom krämigheten och kryddigheten, som fortfarande sköter sig själva. Styrkan (nikotinet) tilltar också i den sista delen, vilket kan vara bra att känna till om man är känslig.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information