Plasencia Reserva 1898 Salomones lösplugg Plasencia Reserva 1898 Salomones låda öppen Plasencia Reserva 1898 Salomones låda

Plasencia Reserva 1898 Salomones

Denna cigarr är en del av vårt Reserva 1898-utbud från Plasencia. Serien släpptes 2018 för att fira 120-årsjubileet för öppnandet av deras Corojal Farm på Kuba. I handen får du en jämnt packad salomones med ett nicaraguanskt Corojo-täckblad som omsorgsfullt omsluter long fillern från Honduras och Nicaragua. Som de andra medlemmarna i Reserva 1898-familjen så erbjuder denna cigarr en medelstor kropp och resultatet av de finaste tobaksbladen som lagrats i minst fem år blir en smakprofil med toner av choklad, valnöt, cederträ, torkade fikon, läder och en lätt ton av peppar. Den känns mjuk men samtidigt komplex och bjuder på ständigt föränderlig upplevelse från början till slut. Denna cigarr är ett passande tillbehör till ett glas amerikansk IPA!

Konstruktion – Plasencia Reserva 1898 Salomones

Salomones är inte det vanligaste formatet när det kommer till cigarrer och kan därför kännas lite annorlunda i handen om du inte är en van rökare av denna sort. Den är klädd i ett mörkt och oljigt täckblad från den berömda Jalapa-dalen i Nicaragua. Den har ganska gott om ådror, dock inga större som stör glödlinjen. Det kommer rikligt med rök från foten och den krämiga och fylliga texturen för med sig en kärna av läder och rostat kaffe, samt toner av cederträ och rostade nötter. Den känns jämnt packad ända ut i de båda avsmalnande ändarna och draget känns varken för löst eller för trögt, utan ligger precis där man kan förvänta sig.

Smaker – Plasencia Reserva 1898 Salomones

Så fort man snoppar cigarren fylls näsan av rostat bröd, sötma, cederträ, kryddor, läder och nötter. Väl tänd bjuder den första tredjedelen på något av en cha-cha-cha-upplevelse med både söta, kryddiga och jordiga toner med en hint av rosépeppar. Paletten fylls med en komplex smakkombination och ungefär halvvägs in på den första tredjedelen utvecklas smakprofilen ytterligare med en viss krämighet. Subtila toner av kanel, choklad och cashewnötter tar snart över från rosépepparn och krämigheten fortsätter att vara ytterst närvarande. Under den andra tredjedelen ackompanjeras den krämiga texturen av djup kakao och strax dyker peppar upp på nytt. Du minns väl att vi nämnde ständigt föränderlig tidigare? I den sista tredjedelen blommar alla smaker ut på ett balanserat sätt och även styrkan tilltar något. Smaken av choklad från den första tredjedelen gör come back och sedan är det dags att börja runda av den cirka 90 minuter långa rökupplevelsen.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Smakrik och gör g**!"
Produkter

Handla

Information