Perdomo Small Batch Half Corona Maduro lösplugg Perdomo Small Batch Half Corona Maduro låda öppen Perdomo Small Batch Half Corona Maduro låda

Perdomo Small Batch Half Corona Maduro

Denna Small Batch från Perdomo kommer i det mycket omtyckta Half Corona-formatet. Den bjuder på c:a 45 minuters rökning vilket är så där svensk lagom. I cigarren används delvis tobak som åldrats i minst 10 år, detta gör att dess karaktär blir lenare och krämigare än vad som annars är normalt för dess tillverkningsålder. Smakerna som levereras är i form av en jordighet som tar täten genom större delen av cigarren även om lite choklad tar över mot slutet. Till detta serveras kaffe, sötma och en lätt pepprighet.

Konstruktion Perdomo Small Batch Half Corona Maduro

Cigarren har, som namnet antyder, formatet Half Corona. Det vill säga den är kort och ganska tjock. Ett format som visat sig mycket framgångsrikt här i norden då vädret under stora delar av året inte bjuder in till cigarrer som tar flera timmar att röka. Täckbladet på denna pinne är typiskt maduro, det är mörkt och känns lite tjockare än andra blad, exempelvis av typen connecticut eller sun grown. Det finns inga stora ådror även om man kan skönja några mindre. Sömmarna är i det närmaste osynliga och bladets mörka färg gömmer alla eventuella skönhetsfläckar i övrigt. Glöden och draget är i det närmaste perfekt och det finns inget behov av någon manuell justering under rökningen.

Smaker – Perdomo Small Batch Half Corona Maduro

Cigarren går ut hårt med en full kropp och tydliga inslag av jord. Som accenter till jordsmaken ligger toner av mörk choklad och espressobönor. Vid retrohalering hittar man smak av ceder och rödpeppar. Efter c:a 15 minuter så kommer man in i andra tredjedelen och här ligger fortfarande jordsmaken kvar som den mest prominenta. Men nu börjar sötman från madurobladet komma fram allt mer. De åldrade bladen i cigarren ger en len och något krämig karaktär som annars inte är så vanlig för cigarrer i denna relativt låga prisklass. Detta balanseras upp av en viss pepprighet som dansar runt lite lätt på tungan. Sista tredjedelen bjuder på lite mer smak av choklad medan jordsmaken går tillbaka något. Känslan är fortfarande len och krämig fram till slutet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
3.5
baserat på
3
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Len och krämig med tydliga smaker av jord och kaffe. M***** n******* för pengarna!"
Produkter

Handla

Information