Perdomo Factory Tour Robusto Sungrown lösplugg Perdomo Factory Tour Robusto Sungrown låda öppen Perdomo Factory Tour Robusto Sungrown låda

Perdomo Factory Tour Robusto Sungrown

Perdomo är ett av en handfull märken som ger officiella guidade turer i sin fabrik i Esteli, Nicaragua. I fabriken, vid namn Tabacalera Perdomo, så kan man alltså få gå en rundtur och se hur deras cigarrer blir till. Turen avslutas givetvis med en cigarr, men inte vilken cigarr som helst. Traditionen bjuder att man blir bjuden på en ”Factory Tour”-cigarr. En pinne som bara görs för de som besökt fabriken och som man alltså avnjuter på plats. För att fira 15-årsjubileum för Perdomos fabriksturer så beslutade man att göra dessa cigarrer tillgängliga på marknaden. Det är alltså detta som är bakgrunden till denna cigarr, som bjuder på en komplex smakupplevelse med full kropp.

Konstruktion – Perdomo Factory Tour Robusto Sungrown

Denna cigarr tillverkas i Nicaragua på Tabacalera Perdomo och det märks att dessa håller en riktigt hög kvalité. Täckbladet är mycket lent och det finns knappt några större synliga ådror eller sömmar. Övriga skönhetsfläckar lyser med sin frånvaro trots täckbladets relativt ljusa färg. Draget är idealiskt och rökproduktionen är riklig. Glöden går även den bekymmersfritt och det finns sällan behöv för korrigering.

Smaker – Perdomo Factory Tour Robusto Sungrown

Cigarren ger en mycket robust och komplex smakbild. Kroppen är full och det är alltså tydliga och stora smaker som det bjuds på. Den rika rökproduktionen hjälper till att förmedla alla smaker, både de mest framträdande men också de små accenterna. Balansen mellan smakerna är precis där den ska vara och ger en komplett upplevelse. De mest framträdande smakerna är de av peppar, krydda, nötter, ceder, jord och läder. Det finns även lättare toner av grädde med en liten sötma. Ska man koka ner smakerna till de mest grundläggande så skulle det nog bli kryddighet tillsammans med läder och jord, toppat med ceder i eftersmaken.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information