Precis som syskonen i denna serie av Bourbon Barrel Aged (BBA) så har omblad och inlaga åldrats i 4-6 år innan den rullats till cigarrer, medan täckbladet har lagrats i 6 år varav 14 månader i whiskyfat. Detta ger cigarren en speciell karaktär, dock ska man inte tro att cigarren har övertydliga smaker av whisky, för så är inte fallet. Speciellt inte med denna maduro då det mörkare täckbladet är så rikt i andra smaker att de tenderar att överskugga själva whiskysmaken. Hur som helst så bjuds det på riktigt goda smaker tillsammans med en sällsynt bekymmersfri konstruktion.
Konstruktion – Perdomo BBA Robusto Maduro
Detta är en riktigt vacker pinne, täckbladet har en jämn Maduro-färg och är fritt från skönhetsfläckar. Gördeln på denna serie av cigarrer är riktigt snygg (precis som lådan) och passar fint in med cigarrernas täckblad. I handen känns pinnen bra med en fin vikt och jämnt packad genom hela längden. Konstruktionen i övrigt är exemplarisk, glöden går perfekt genom hela rökningen utan någon anledning att korrigera. Draget är även det mycket bra och har precis rätt balans. Cigarren glöder mycket långsamt då den är välpackad, så röktiden blir märkbart längre än vad som generellt är brukligt för en Robusto.
Smaker – Perdomo BBA Robusto Maduro
Till en början så bjuds det på peppar tillsammans med toner av kaffe, lakrits och mocha. Smak av Bourbon är desto svårare att hitta jämfört med cigarrens två syskon som har Connecticut respektive Sungrown täckblad. Under andra tredjedelen så blir kaffetonerna mer dominanta och lite mer jordiga komponenter träder in. Den lite sötare mocha-smaken går tillbaka och ger plats åt mer kryddig karaktär. Vid retrohalering så hittar man lite lakrits och Bourbonwhiskey. Sista delen av cigarren håller kvar vid smaker av kaffe och jord, nu kommer även lite mörk choklad in och balanserar snyggt tillsammans med övriga smaker.