Perdomo 12y Vintage Robusto Sungrown lösplugg Perdomo 12y Vintage Robusto Sungrown låda öppen Perdomo 12y Vintage Robusto Sungrown låda

Perdomo 12y Vintage Robusto Sungrown

Denna cigarr är den i familjen 12y Vintage som har högst komplexitet, smakerna kommer och går hela tiden genom rökningen. Antalet smaker som går att identifiera är dessutom extremt många, så man har att göra genom hela rökningen. En cigarr för provningen om ni tillsammans vill sitta och hitta smaker. Precis som Connecticut och Maduro i samma familj så är detta en cigarr som lagrats i två omgångar, eller rättare sagt dess blad. Först har de lagrats i bal under 10 år och sedan ytterligare 2 år på bränt ekfat.

Konstruktion – Perdomo 12y Vintage Robusto Sungrown

Täckbladet är en ljusbrun färg och är silkeslent med viss olja. Sömmarna är väld dolda och ådror från bladet lyser med sin frånvaro. Huvan sitter även den som en smäck på cigarrens huvud. Innan man tänt cigarren så känner man aromer av krydda, sötma, trä, nötter, kanel, choklad, jord, läder och frukt. En uppsjö av dofter med andra ord. Draget och glöden är det inga problem med utan båda uppför sig utan incidenter. Dock kan det vara bra att vara medveten om att den stora gördelstorleken om 56 gör att man bör lägga tid på att se till så att de ordentligt och jämnt tänd, annars finns risk att cigarren glöder lite snett.

Smaker – Perdomo 12y Vintage Robusto Sungrown

Direkt från början så nås man av en mängd smaker, en krämig känsla för med sig toner av krydda, choklad, marsipan och jord. Den gräddiga känslan för också med sig smak av torra kakor vilket för tankarna till en cheese cake. Efter ett tag kommer även en nötig karaktär som påminner om jordnötssmör. Andra tredjedelen fortsätter bjuda på mycket smak, främst får man besök av vanilj, bröd och fruktighet, chokladen har försvunnit men den stora krämigheten ligger kvar. När man kommit till sista delen av cigarren så hittas smaker av kola, krydda, läder, marsipan, jord, vanilj, nötter, torkad frukt och en liten skvätt kaffe. Sammantaget så är detta en mycket komplex cigarr som har en stor mängd smaker som kommer och går genom rökningen, vissa är tydliga medan andra håller sig i bakgrunden och kräver en något mer tränad palett för att upptäckas.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information