Perdomo 12y Vintage Robusto Connecticut lösplugg Perdomo 12y Vintage Robusto Connecticut låda öppen Perdomo 12y Vintage Robusto Connecticut låda

Perdomo 12y Vintage Robusto Connecticut

Perdomos 12y vintage serie är kända för att vara riktigt smakrika men med en mild framtoning. Denna cigarr är inget undantag. Precis som övriga i familjen så är tobaken i denna pinne dubbellagrad, vilket i Perdomos fall betyder att den först lagrats 10 år på bal och sedan ytterligare 2 år på bränt ekfat. Detta ger balanserade smaker med en intressant sötma, med relativt hög komplexitet.

Konstruktion – Perdomo 12y Vintage Robusto Connecticut

Täckbladet har en gyllenbrun färg och känns mer silkeslent än oljigt. Hela ytan känns len som helhet men det finns en del synliga ådror och sömmar, dock inget som på något sätt stör. Gördeln är stor och innehåller diverse information som sig bör, vad som dock är speciellt är att gördeln även berättar vilka blad som har använts, både region och var på plantan (seco, viso, Ligero). Draget är klanderfritt och fungerar precis som det ska. Glöden går för det mesta rakt, dock är täckbladet känsligt så det kan hända att det spricker lite. Detta sker dock vid glödlinjen och är inget som påverkar upplevelsen.

Smaker – Perdomo 12y Vintage Robusto Connecticut

Cigarren bjuder på krämiga toner av grädde och ceder, snart kommer även lite fruktigare smaker av framförallt citrus. Vid retrohalering så kommer det mer citrus tillsammans med viss pepprighet. Cedern och citrusen går fram och tillbaka under första tredjedelen medan de övriga smakerna håller sig borta från bråket och nöjer sig med att stå i bakgrunden. Under andra tredjedelen så går den söta citrusen över till något som mer kan beskrivas som en mix av citrus, nougat och naturlig tobak. Tonerna av ceder går fram och tillbaka på paletten medan krämigheten drar sig tillbaka något. Sista tredjedelen blir lite annorlunda då smakerna verkar harmonisera ännu mer, en nougat-lik sötma tillsammans med ceder står som primära smaker och pepparn tilltar något men utan att ta över.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information