My Father No. 6 Toro Gordo lösplugg My Father No. 6 Toro Gordo låda öppen My Father No. 6 Toro Gordo låda

My Father No. 6 Toro Gordo

My Father No. 6 ger dig en mild och elegant resa samtidigt som den ger en full kropp och en stor mängd olika smaker. En intressant och nästan unik kombination där en stor komplexitet och kropp samtidigt kan uppfattas som mycket mild och krämig. Denna cigarr uppfattas av många som en gömd skatt och har blivit en ”go to cigarr” för de som väl har provat den. Ett betyg så bra som något.

Konstruktion – My Father No. 6 Toro Gordo

My Father är kända för att hålla en hög klass på sina cigarrer och givetvis är deras No. 6 inget undantag. Pinnen känns gedigen i handen och ger ett självsäkert intryck. Täckbladet är så gott som fritt från skönhetsfläckar och inga större ådror förstör helhetsintrycket. Gällande draget så ligger det precis där det ska göra, varken för trögt eller för löst. Glöden går fint utan behov av justering, dock kan det vara bra att veta att just denna cigarr inte ska lämnas obevakad för länge då den tenderar att slockna om man inte jobbar med den på någon minut.

Smaker – My Father No. 6 Toro Gordo

My Father har med sin No. X serie fått till en unik karaktär. Vi hittar massor av smaker i en full kropp men samtidigt har cigarren en mild och harmonisk inramning. Du har ingen kraftig kryddighet eller mättnadskänsla av alla smaker utan varje ny förändring under rökningens gång känns välkommen och välkomponerad. Från start så hittar vi en köttig karaktär där vi även hittar kaffe och cederträ, med en lätt bränd ton. Här finns även viss peppar i bakgrunden, som dock inte ska förväxlas med kryddighet, utan snarare den faktiska smaken av svartpeppar. Det hela sveps in i en krämig och nästan silkeslen profil. Under andra tredjedelen så har vi kvar en del av köttigheten men andra smaker i form av choklad och läder träder fram allt mer. Smak av kaffe ligger fortfarande kvar som en ganska tydlig spelare. Sötman har gått från att vara en lätt sockrig sötma till att bli lite rundare i smaken och påminner mer om honung. Man smeks in i den sista tredjedelen genom att samma smaker som tidigare ligger kvar men långsamt ändrar sin karaktär. Läder har tagit täten och även fått med sig kaffe, choklad och smak av ren tobak. Den fina sötman dansar fortfarande runt på paletten och binder samman smakerna till en homogen enhet. Det känns som att denna cigarr aldrig slutar att ge nya smaker, ända fram till slutet. Med hög komplexitet och stor smakrikedom så är detta en cigarr som passar för provningar eller andra stunder där du kan de den din fulla uppmärksamhet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Som alla my father cigarrer f********k."
Produkter

Handla

Information