Montecristo 80 Aniversario 2015 lösplugg Montecristo 80 Aniversario 2015 låda öppen Montecristo 80 Aniversario 2015 låda stängd Montecristo 80 Aniversario 2015 låda

Montecristo 80 Aniversario 2015

1935 skapade Alonso Menendez märket Montecristo, vilket betyder att det 2015 var 80 år sedan märket såg dagens ljus. För att fira detta så skapade huset Montecristo en cigarr, precis som de brukar göra på jubileumsår. Denna gång blev det Montecristo 80 Aniversario 2015, och viken utsökt cigarr det blev! Det har gjort totalt 30 000 lådor av dessa godbitar och det var alltså en engångsproduktion och kommer aldrig att återupptas. Bland cigarrexperter och media så diskuteras det flitigt huruvida jubileumscigarrer är av sådan kvalité att det försvarar det ofta högre priset. Med just denna utgåva är dock så gott som alla rörande överens, detta är en fullträff. Det är dock inget för nybörjaren utan passar bäst till dig som utvecklat din palett och verkligen kan ta till dig alla smaker. Kroppen ligger på gränsen till full och går över till full under vissa perioder och styrkan ligger på runt medium.

Konstruktion – Montecristo 80 Aniversario 2015

Cigarren har ett härligt mörkt täckblad med ett oljigt intryck. Bladet har en jämn och fin yta utan större ådror som kan tänkas påverka rökningen eller synintrycket. Pinnen pryds också av ett guldfärgat extraband just för att det är en specialutgåva. Kort sagt, en mycket tilltalande cigarr. Draget är bra utan att varken vara för löst eller för trögt och detta gör också att glödlinjen går fint genom hela rökningen. Konstruktionen som helhet kräver inte rökarens uppmärksamhet utan klarar sig bra själv utan några manuella justeringar. Den klarar också att rökas i ganska många olika tempon utan att slockna eller bli för varm. Cigarren producerar ganska rikligt med rök som inte har några problem att förmedla de många fina smakerna.

Smaker – Montecristo 80 Aniversario 2015

Från början så bjuds det på mycket smak av jord, tillsammans med söt cederträ, lätt kryddighet, förkolnat trä. Eftersmaken har en viss sälta i sig. Efter de första puffarna blir det ännu bättre och det kommer smak av jordnötssmör. Det hela är mycket välbalanserat mellan smakerna, den fulla kroppen och den mediumstarka nikotinhalten. Under andra tredjedelen så går nötigheten tillbaka lite medan en lätt sötma tilltar tillsammans med smak av bark. De initiala tonerna av jord och nöt ligger dock kvar ganska så tydligt och väger upp den nyfunna sötman. Även sältan ligger kvar i eftersmaken. När sista tredjedelen tar vid så finns fortfarande samma smaker kvar även om de turas om att vara främst på paletten. Cigarren blir också mer kryddig och det kommer lite smak av vad som närmast kan beskrivas som grill-marinad.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information