Macanudo Red Gigante lösplugg Macanudo Red Gigante låda öppen Macanudo Red Gigante låda

Macanudo Red Gigante

Macanudo är kända för att ligga i mellansegmentet gällande kropp och styrka i sina cigarrer, då och då har de dock gjort avvikelser från sin utstakade väg. Nu är det dags igen, med deras nya Red-serie så har de gjort en blend som har mer kraft i sig än vad man är van vid från Macanudo. Bladen i inlagan har lagrats i 12 (Ometepe), 10 (Jamastran) och 5 (Esteli) år, vilket borgar för fullvuxna smaker redan i en ung cigarr.

Konstruktion – Macanudo Red Gigante

Eftersom serien heter Red (röd) så är det föga förvånande att gördeln är i en mörkröd färg, i övrigt har gördeln samma design som övriga cigarrer i Inspirado-familjen. Täckbladet har en mörkbrun färg och en lätt sträv yta som passar ihop bra med helheten. Det finns inga större ådror och inga synliga sömmar. Det är kort sagt en mycket välgjord cigarr till det yttre. När man börjar puffa så möts man av ett drag som ligger precis där det ska ligga, varken för trögt eller för löst. Glöden går för det mesta bra men på enstaka exemplar kan det behövas någon manuell justering.

Smaker – Macanudo Red Gigante

Från början så är den tydligaste smaken den av rödpeppar, detta blir ännu tydligare vid retrohalering (när man låter lite av röken gå ut genom näsan). Men det finns även en hel del andra smaker som pockar på uppmärksamheten. Vi hittar bland annat smak av läder, kaffe, kakao, kanel och trä. Det är inga stora skillnader mellan smakerna utan alla är ungefär jämnliga i kraft förutom rödpepparn. Andra tredjedelen fortsätter där första tredjedelen lämnade, det händer inte så mycket mer här utan det är i stort sett samma smaker och balans dem emellan som tidigare. Sista tredjedelen bjuder dock på lite förändringar. Kroppen tilltar och smakerna blir allt kraftfullare, rödpepparn ligger kvar men får nu sällskap av främst ek, kakao, kaffe, jord, hö och en krämig nötig ton. Det är alltså i princip samma smaker genom hela cigarren men de förflyttar sig en del och ändrar bitvis karaktär, framförallt i slutet.



Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information