Macanudo Gran Reserva 2020 Gran Toro lösplugg Macanudo Gran Reserva 2020 Gran Toro låda öppen Macanudo Gran Reserva 2020 Gran Toro låda

Macanudo Gran Reserva 2020 Gran Toro

Macanudo Gran Reserva är en cigarr som släppts i mycket begränsad upplaga, det har tillverkats totalt 32 000 cigarrer och dessa kommer i vackra lådor om 8 st (total 4 000 lådor). Från Kuba är vi ganska vana vid begränsade upplagor men utanför ön är det desto ovanligare. Cigarrernas gördel är speciell då den består av en ring helt i metall. Formatet är Gran Toro (178 x 19) vilket betyder att man får en generös röktid på c:a 2 timmar. Täckbladet har en mörk karaktär och precis som övriga blad i cigarren så är det föremål för en lång tids lagring innan cigarren rullades klart. Macanudo Gran Reserva ger en kraftfull och fyllig karaktär där smakerna har en hög tydlighet och är välbalanserade. Profilen är rund och komplex, vilket är ytterligare en konsekvens av den noggranna fermenteringen och lagringen av tobaken. Cigarrens kropp hamnar runt medium/full.

Bladen som har använts som inlaga kommer från Brasilien, Nicaragua och Dominikanska Republiken. Runt inlagan har man satt ett Piloto Cubano från dominikanska och det hela avslutas med ett fint täckblad från Ecuador.

Gran Reserva gör sig, precis som alla limiterade utgåvor, bäst att köpas i hela lådor (de är dessutom numrerade). Men vi har dock valt att släppa några som lösplugg för att så många som möjligt ska kunna få möjligheten att prova på dessa ovanliga cigarrer.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information